Maia Sandu a acceptat să participe la dezbateri cu Andrian Candu: „Aşa cum am intuit, lui Plahotniuc îi este frică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PAS, Maia Sandu, a anunţat luni, 25 septembrie, că acceptă invitaţia televiziunii publice de a participa la dezbateri cu şeful Legislativului, Andrian Candu, preconizate pentru 4 octombrie, deşi a declarat recent că nu va accepta un duel politic cu speakerul Parlamentului, pe motiv că acesta „este doar purtătorul de cuvânt al lui Plahotniuc”.

„Accept invitaţia să particip la dezbateri cu Andrian Candu, miercurea viitoare la Moldova 1, având în vedere că la sfârşitul acestei săptămâni voi fi la Bucureşti”, a menţionat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ei, lui Plahotniuc „îi este frică şi îl trimite la dezbateri pe Candu. Îi este frică de oameni, de lumina reflectoarelor, de întrebări neregizate. El e viteaz doar la el în vizuină. Ne-am dorit o dezbatere cu cel care se face direct responsabil de situaţia dramatică din ţara noastră şi sunt convinsă că cetăţenii îşi doresc acelaşi lucru. Din păcate, cel care se visează prim-ministru zi şi noapte nu are curajul sa iasă într-o confruntare directă, preferând să tragă doar sforile din umbră, ca un adevărat uzurpator”. 

De partea cealaltă, şi Andrian Candu şi-a anunţat prezenţa la dezbaterile politice de la Moldova 1, în care se va duela cu Maia Sandu.

„Mulţumesc postului public Moldova 1 pentru invitaţia de a participa, la sfârşitul acestei săptămâni, la dezbatere cu Maia Sandu. Sunt deschis să discutăm faţă în faţă, în direct”, a precizat Candu, la fel, într-o postare pe Facebook.

Amintim că şeful Legislativului, Andrian Candu, a declarat pe 20 septembrie că vrea să lanseze o provocare pentru Maia Sandu, care constă în organizarea unor dezbateri politice cu preşedintele PAS, la televiziunea publică.

În replică, Maia Sandu a refuzat iniţial invitaţia, afirmând că vrea să se dueleze cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite