Igor Dodon explică în ce condiţii Vladimir Putin ar putea vizita R.Moldova în anul 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon susţine că sunt şanse ca liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, să întreprindă o vizită oficială în Republica Moldova, în anul 2019, însă pentru asta e nevoie ca la Chişinău să fie o situaţie „liniştită şi stabilă”.

Igor Dodon a menţionat, în cadrul unei emisiuni de la NTV - Moldova, că nu o dată a vorbit cu omologul său rus despre vizita acestuia la Chişinău, iar liderul de la Kremlin s-ar fi arătat dispus să vină în R.Moldova.

„Ideal ar fi să vină în a doua jumătate a anului viitor, pentru că în prima jumătate avem alegeri parlamentare, formarea majorităţii parlamentarea, formarea Guvernului. Dacă nu va fi format Guvernul, sunt posibile alegeri anticipate, în a doua jumătate a anului. Dacă vizita va avea loc, ea nu se va petrece mai devreme de a doua jumătate a anului, dar depinde de situaţia din Moldova”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că singura şi ultima vizită a lui Vladimir Putin în Republica Moldova a avut loc în noiembrie 2008. Atunci, Vladimir Putin a venit la Chişinău în calitate de prim-ministru al Rusiei şi a participat la şedinţa şefilor de guverne a Comunităţii Statelor Independente (CSI).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite