Igor Dodon: Eu cred că lui Plahotniuc nu o să-i placă multe iniţiative ale preşedintelui ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiind acuzat de către unele partide de la Chişinău de faptul că ar fi controlat de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, preşedintele Dodon a încercat, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chişinău de luni, 26 decembrie, să respingă ideea cooperarării cu acesta.

„Eu cred că domnului Plahotniuc nu o să-i placă multe iniţiative ale preşedintelui ţării, la fel cum şi mie nu-mi plac multe chestii pe care le face majoritatea parlamentară. Ce fel de conlucrare poate să fie? Eu nu conlucrez cu un partid X sau Y. 

Eu am fost votat de către cetăţenii Republicii Moldova. Eu voi veni cu iniţiative care pot fi susţinute sau nu pot fi susţinute de majoritatea parlamentară pe care o controlează Plahotniuc. El tot timpul a spus că o controlează. Şi atunci vom vedea pe fiecare caz separat care va fi răspunsul majorităţii parlamentar”, a menţionat Dodon.

De asemenea, şeful statului a dat asigurări că în cazul în care Vlad Plahotniuc va fi vreodată propus la funcţia de premier de către majoritatea parlamentară, el nu va semna decretul, chiar dacă este obligat de Constituţie.

„Nu le place, lasă să înceapă referendumul de demitere a preşedintelui. mergem în popor şi vedem pe cine va susţine”, a precizat Igor Dodon.

Preşedintele ţării a mai adăugat că va depune toate eforturile ca noul procuror general, Eduard Harunjen, să fie demis şi în continuare şi-a reiterat poziţia privind necesitatea de a declanşa alegeri parlamentare anticipate în 2017.

Amintim că în campania electorală prezidenţială, Igor Dodon chiar a şi semnat un angajament public, prin care promitea că nu va coopera cu Vlad Plahotniuc în cazul în care ajunge şef de stat.

Mai multe forţe politice de la Chişinău, în special PPDA, condus de Andrei Năstase şi PAS, al cărui lider este Maia Sandu, în mai multe rânduri l-au acuzat pe Dodon că ar fi câştigat alegerile datorită lui Plahotniuc, fiind totodată sub influenţa acestuia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite