Dodon va pretinde la funcţia de premier? Un sondaj de opinie arată că moldovenii şi-ar dori ca ex-preşedintele ţării să conducă Guvernul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dodon

Asociaţia Sociologilor şi Demografilor, organizaţie cunoscută în spaţiul public ca fiind apropiată de Partidul Socialiştilor, a publicat un nou sondaj de opinie luni, 24 martie, în care se arată că cei mai mulţi cetăţeni şi-ar dori ca Igor Dodon să ocupe funcţia de prim-ministru al R. Moldova.

Potrivit sondajului, 36,2% din respondenţi ar vrea ca viitorul prim-ministru să fie Igor Dodon, urmat de primarul Chişinăului, Ion Ceban - 11,5%. Pe locul trei în preferinţele moldovenilor pentru funcţia de premier s-a situat deputatul fugar Ilan Şor - 9,9%.

Ex-premierul Ion Chicu a obţinut 6,7% din încrederea moldovenilor pentru şefia Guvernului, iar primarul de Bălţi, Renato Usatîi - 5,3%.

Doar 4,9% din respondenţi ar încredinţa funcţia de premier liderului Platformei DA, Andrei Năstase.

Amintim că alegerile parlamentare anticipate vor fi organizate pe 11 iulie curent. Anterior, Igor Dodon a declarat că s-ar descurca în funcţia de premier, sugerând că nu exclude că ar putea pretinde la această funcţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite