Dodon, pentru presa rusă: Susţinătorii lui Clinton pregăteau în Moldova „o revoluţie galbenă“. Le-am spus să nu se joace cu focul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă alegerile din SUA ar fi fost câştigate de Hillary Clinton, în Republica Moldova ar fi avut loc o revoluţie colorată, susţine preşedintele Igor Dodon într-un interviu publicat duminică, 29 ianuarie, pentru presa rusă. Şeful statului a mai adăugat că doar datorită acţiunilor sale a fost posibilă prevenirea unei eventuale revoluţii la Chişinău.

„Oponenţii mei politici speriau lumea, în timpul campaniei electorale, că dacă noi (socialiştii) câştigăm alegerile, ei vor organiza un „maidan” la Chişinău. Ei chiar au început a pregăti lucuri specifice, precum aceste panglici galbene, aşa cum a fost în Ucraina. Noi vedeam că scenariul spre asta merge, dar de ce a eşuat? Fiindcă eu îndată după alegeri am ieşit şi am spus: „Băieţi, nu vă jucaţi cu focul! Dacă va fi nevoie noi vom apăra această victorie cu orice preţ”.       Acesta este primul argument, iar al doilea, nu mai puţin important, este momentul geopolitic. În Statele Unite, de obicei au pierdut acei care au susţinut astfel de revoluţii colorate în diferite ţări, iar oponenţii mei nu ascundeau faptul că ei acţionează în comun şi sunt susţinuţi de echipa Clinton, din SUA. Eu sunt convins că dacă aveam altă situaţie în SUA, (referindu-se la rezultatele alegerilor) am fi avut o lună foarte fierbinte”, a declarat Igor Dodon, pentru NTV.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite