Curtea Constituţională a dispus renumărarea voturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poza de la alegerile anticipate din 28 noiembrie
Poza de la alegerile anticipate din 28 noiembrie

Curtea Constiţională a admis contestaţia Partidului Comuniştilor, care a invocat nenumărate încălcări la întocmirea proceselor-verbale şi la numărarea voturilor, şi a dispus renumărarea voturilor pe întreaga ţară.

„PCRM a efectuat numărătoarea paralelă şi a constatat o mulţime de erori. Pe unele procese-verbale lipsesc ştampilele, altele conţin cifre false. Aceste erori au influenţat rezultatul scrutinului", crede juristul comunist Sergiu Sârbu, proaspăt ales deputat.
Reprezentanţii Comisiei Electorale Centrale au respins toate acuzaţiile aduse de comunişti. „Noi nu vedem motive de renumărare a voturilor, întrucât contestaţia PCRM se bazează pe rezultatele preliminare anunţate de CEC, şi nu pe cele finale. De asemenea, noi vrem mai multe probe pentru că se fac numai declaraţii", a spus Eugeniu Ştirbu, preşedintele CEC.
Contestaţia comuniştilor a fost examinată la pachet cu o sesizare din partea a trei candidaţi independenţi (Evgheni Nazarenco, Oleg Bolotnicov şi Natalia Axenova) care la fel au cerut renumărare buletinelor de vot, bazându-se pe „numărul mare de buletine declarate nevalabile".
CEC urmnează să se întrunească într-o şedinţă şi să decidăcă când se va purcede la renumărarea voturilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite