CHIŞINĂU: Deputaţii sunt chemaţi la lucru. Joia viitoare începe sesiunea de primăvară a Parlamentului Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima şedinţă plenară a Parlamentului Republicii Moldova din sesiunea de primăvară 2011 va avea loc pe 10 februarie. Printre problemele pe care urmează să le rezolve parlamentarii în această sesiune este alegerea şefului statului, subiectul nu figurează însă pe ordinea de zi a şedinţelor din următoarele două săptămâni.

Potrivit proiectului ordinii de zi a şedinţelor din perioada 10-18 februarie, deputaţii urmează să opereze modificări şi să completeze mai multe legi - privind indemnizaţiile pentru incapacitatea temporară de muncă şi alte prestaţii de asigurări sociale, privind actele de identitate din sistemul naţional de paşapoarte, privind Serviciul de Informaţii şi Securitate, Legea Învăţământului, Legea asigurării cu pensii a militarilor şi altele.

Tot în cadrul primelor şedinţe Parlamentul urmează să ratifice Contractul de finanţare între Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiţii pentru realizarea „Programului de Dezvoltare a Serviciilor de Aprovizionare cu Apă Potabilă”, semnat la Bruxelles la 16 septembrie 2010, precum şi Protocolul adiţional Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind acordarea Republicii Moldova a unei asistenţe nerambursabile în valoare de 100 de milioande de euro de către România.

Totodată, deputaţii vor examina şi o serie de proiecte de hotărâri privind domeniile de activitate ale comisiilor permanente ale Parlamentului, desemnarea şi confirmarea componenţei nominale a Comisiei Electorale Centrale, aprobarea bugetului Curţii de Conturi şi al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică pe anul 2011. De asemenea, Legislativul urmează să aprobe demisia unor deputaţi care au fost numiţi în funcţii de miniştri sau au ales să rămână în posturile pe care le-au deţinut până la campania electorală.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite