Andrian Candu: Dacă preşedintele s-ar alege acum, Igor Dodon nu ar câştiga alegerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Şeful Legislativului de la Chişinău, Andrian Candu, consideră că Igor Dodon nu ar mai obţine victoria la prezidenţiale, dacă alegerile ar avea loc astăzi. În opinia sa, Dodon a ajuns preşedinte în urma unui val de dezamăgiri, iar actualmente situaţia social-politică din ţară ar fi alta.

„Dacă nu ar fi fost propaganda, dacă nu ar fi fost dezamăgirea cetăţenilor pe tot ceea ce a fost actul de guvernare greşit în 2014 - 2015, dacă toate acestea nu erau, cu siguranţă Dodon nu câştiga alegerile şi le câştiga, probabil, Maia Sandu”, a declarat Andrian Candu într-un interviu pentru Libertatea.

Potrivit acestuia, „lucrurile se schimbă şi în percepţie”, precizând că în ianuarie 2016 sondajele arătau că 60% din cetăţeni vor apropierea de Rusia, iar acum studiile sociologice ar arăta că 60% doresc apropierea de UE.

„Acum dacă s-ar alege preşedintele, preşedintele Dodon n-ar câştiga. Uitaţi-vă ce se întâmplă în sondaje cu socialiştii, cu Dodon, chiar şi cu Partidul Democrat. Lucrurile se schimbă. Cu cât mai mult vom reuşi să aducem oamenilor rezultate, atunci, cu siguranţă, o să reuşim să menţinem şi după alegerile parlamentare o guvernare proeuropeană”, a subliniat Candu.

Preşedintele Parlamentului consideră că vina pentru victoria lui Igor Dodon la prezidenţiale o poartă şi lidera PAS, Maia Sandu.

„Nu a ştiut să valorifice un anumit suport şi să vină cu un mesaj mai mult de consolidare decât de dezbinare, fiindcă ea atunci când a declarat înaintea alegerilor că nu are nevoie de voturile Partidului Democrat a lovit în membrii PD. Chiar dacă eu am mers la vot şi am votat pentru ea, alt coleag de-al meu, care este proeuopean, nu a votat pentru ea, nu a mers la vot, a zis: „cum adică, ea mă înjură, ea mă face criminal, bandit, eu să merg să votez pentru ea? În veci”. A fost un mesaj şi un comportament greşit”, a spus Candu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite