Andrei Năstase: O coaliţie de guvernare PDM-PSRM va fi împotriva voinţei cetăţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu si Andrei Nastase

Preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, consideră că o coaliţie formată din Partidul Democrat şi Partidul Socialiştilor ar fi împotriva voinţei cetăţenilor. Potrivit lui, alegătorii care şi-au dat votul pentru socialişti se vor simţi trădaţi de o asemenea coaliţie. Declaraţia a fost făcută la emisiunea „Puterea a patra” de la postul TV N4, transmite IPN.

Andrei Năstase spune că oamenii au votat la alegeri cu socialiştii pentru că aceştia din urmă s-au arătat în campania electorală ca fiind din opoziţie, ca fiind cei care se bat cu nedreptatea, corupţia, sărăcia. „Şi atunci, cei 35% din electorat se vor vedea trădaţi”, a menţionat politicianul.

Politicianul spune că blocul ACUM nu va accepta vreo majoritate creată în afara Parlamentului.

Liderul PPDA spune că pentru blocul ACUM alegerile parlamentare anticipate nu sunt o prioritate, „dar nici sfârşitul lumii”. Totodată, copreşedintele ACUM nu ştie dacă vor avea loc sau nu anticipate. „Sunt multe necunoscute în momentul de faţă şi de asta v-am spus că deciziile mele personale, ale PPDA şi ale blocului ACUM nu pot fi luate şi nu vor fi luate niciodată pe incertitudini”, a menţionat politicianul.

Potrivit lui, negocieri ale blocului ACUM şi PSRM n-au existat pentru că socialiştii au refuzat ferm să iasă în spaţiul public, să discute, să analizeze care sunt punctele care pot fi aprobate de ambele părţi. „Ei au fost cei care au respins această perspectivă a deoligarhizării ţării, demafiotizării. Dacă este cineva care trebuie să răspundă la întrebări, aceştia sunt socialiştii”, spune Andrei Năstase.

Săptămâna trecută preşedintele Igor Dodon s-a adresat Curţii Constituţionale pentru ca judecătorii constituţionali să se expună când expiră termenul care-i permite să dizolve Parlamentul şi să se organizeze alegeri legislative anticipate, dacă nu va fi creată o majoritate parlamentară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite