Andrei Năstase: Cei care construiesc legal în Chişinău vor avea în mine un partener serios

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Toţi cei care construiesc legal în Chişinău vor avea în mine un partener serios, de lungă durată, iar mita impusă de funcţionarii corupţi va dispărea”. Este declaraţia lui Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM la funcţia de primar al Capitalei, transmite IPN.

 Într-o conferinţă de presă, Andrei Năstase a declarat că, alături de consilieri şi experţi din România şi Europa, va face evaluări asupra clădirilor în construcţie din Capitală.

„Abordarea noastră faţă de reglementarea domeniului construcţiilor civile şi industriale de pe raza municipiului Chişinău este strâns legată de colaborarea loială între toate instituţiilor statului care au rol de a reglementa acest domeniu”, a spus Andrei Năstase.

Potrivit candidatului, racordarea întregului sistem de construcţii la regulile şi exigenţele europene trebuie făcută de urgenţă şi fără compromis. „Vom propune Consiliului municipal introducerea unui moratoriu pentru transmiterea terenurilor municipale în arendă pentru construcţia blocurilor de locuit până la aprobarea noului Plan Urbanistic General”, a spus Andrei Năstase.

De asemenea, candidatul a declarat că înstrăinarea construcţiilor comerciale trebuie să se facă doar pe baza unor licitaţii publice. „Ne propunem instalarea unor linii telefonice în fiecare pretură, pentru ca locuitorii să poată apela dacă au informaţii asupra abuzurilor în construcţii”, a spus candidatul blocului ACUM la funcţia de primar.

Andrei Năstase a menţionat că trebuie înăsprite sancţiunile pentru încălcarea normelor şi disciplinei în construcţii, iar arhitectul-şef al Primăriei trebuie să aibă dreptul de a verifica orice construcţie, iar în caz de ilegalităţi, să poată suspenda autorizaţia de construcţie.

„Cel mai corect şi mai democratic mod de a spune stop haosului din Primăria Chişinău este asumarea unui vot pentru un oraş modern şi european. Aveţi încredere în mine şi în echipa ACUM şi va fi bine”, a spus Andrei Năstase.

Turul doi de scrutin pentru alegerea primarului general al municipiului Chişinău, dar şi a primarilor în unele circumscripţii electorale municipale, orăşeneşti, săteşti (comunale) se va desfăşura în data de 3 noiembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite