Ştefan Gligor, despre Partidul Schimbării: Venim să oferim o opţiune de vot pentru cei 40% de cetăţeni indecişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Liderul grupului de iniţiativă pentru constituirea Partidului Schimbării, Ştefan Gligor, spune că proiectul său politic va participa la eventualele alegeri parlamentare anticipate. El spune că acum sunt depuse toate eforturile pentru a reuşi înregistrarea oficială a formaţiunii până la stabilirea datei alegerilor, astfel încât aceasta să poată participa la scrutin, notează IPN.

Gligor afirmă că Partidul Schimbării va fi o opţiune pentru persoanele dezamăgite de actuala clasă politică.

Ştefan Gligor spune că Congresul formaţiunii va avea loc în luna februarie, iar rapiditatea cu care partidul este constituit este explicată prin faptul că se doreşte înregistrarea cât mai grabnică a acestuia pentru a nu rata alegerile parlamentare anticipate. 

„Dacă partidul este înregistrat până la stabilirea datei alegerilor, atunci partidul poate participa la scrutinul electoral. Noi considerăm că astăzi, în contextul arhitecturii politice existente, alegerile parlamentare vor fi pierdute în favoarea PSRM, Şor. În acest context, implicarea noastră în politică vine dintr-o analiză, nu dintr-o ambiţie ”, a declarat Ştefan Gligor în cadrul emisiunii ,,Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Gligor se arată convins că formaţiunea sa se va regăsi în următorul Legislativ şi spune că proiectul politic pe care-l propune va reprezenta o alternativă pentru cetăţenii dezamăgiţi de întreaga clasă politică.

„Înţelegem că acum e nevoie de un proiect care ar coagula în jurul său oamenii dezamăgiţi. Oamenii care astăzi nu au nicio opţiune valabilă din cele existente. E nevoie de o ofertă integră, credibilă, care-şi va aduce contribuţia directă la formarea unui Parlament integru”, a mai spus Gligor.

Ştefan Gligor spune că Partidul Schimbării nu va face front comun cu forţele de dreapta pentru a accede în Parlament, ci va participa la anticipate pe cont propriu.

„Avem oameni care au venit în proiectul nostru din AMN, PDM, PLDM, PL şi unii unionişti chiar. Noi vom demonstra că putem solidariza şi uni societatea nu în jurul ambiţiilor personale, ci în jurul unui concept de dezvoltare. Noi nu vrem să facem bloc electoral, noi venim să oferim o opţiune de vot pentru cei 40% de indecişi, oameni care astăzi nu au încredere în nimeni”, a declarat Ştefan Gligor.

Potrivit legii, pentru a fi înregistrată, o formaţiune politică trebuie să fie constituită din cel puţin 1.000 de membri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite