A fost găsit un falus din aur datând din vremea romanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pandantivul roman de o formă inconfundabilă a fost descoperit în localitatea Norfolk din Marea Britanie. Obiectul este realizat din aur şi este modelat în forma distinctivă a unui falus.

Acesta a fost găsit la începutul anului de Kevin Hillier şi a fost raportat prin sistemul Portable Antiquities Scheme, care a confirmat pandantivul ca fiind o comoară, anunţă portalul pasthorizons.com.

Pandantul descoperit în Norfolk este descris de Erica Darch ca fiind „gol, format din foi de metal sudat împreună pe lungime, rotunjit la terminal, având o deschizătură mică la ambele capete. O buclă formată din trei foi de metal sunt poziţionate în partea de sus, având aplicate separat, două sfere solide reprezentând testiculele".
Conceptul acestui mic obiect de aur nu este unic, de-a lungul timpului fiind găsite mai multe pandantive similare, turnate din bronz. Obiecte reprezentând falusuri au fost găsite în aceste regiuni ale Angliei, majoritatea fiind pandantive. Acestea ar fi fost deţinute de soldaţii romani, şi ar fi avut calitatea de a proteja purtătorul de farmece şi de spiritele rele, fiind considerate purtătoare de noroc.
Aceste obiecte nu au un caracter indigen, pandantivele de acest tip fiind de obicei găsite în situri romane timpurii ce aveau caracter militar.

Căutătorii de obiecte de aur şi argint, sau monede ce au o vechime de peste 300 de ani, au obligaţia legală în Anglia şi în Ţara Galilor să raporteze astfel de elemente găsite, în conformitate cu Legea Comorilor din 1996. În plus, colecţiile preistorice realizate din metal, găsite după 1 ianuarie 2003, se califică, de asemenea, ca fiind comori.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite