Sălaj : Prădaţi de un „comerciant de ulei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale din Poliţia Municipiului Zalău, au identificat autorul mai multor furturi din locuinţe, comise în perioada iulie – august 2010, pe raza municipiului Zalău. Bărbatul a reuşit să fure aproape 30.000 de lei.

V. Ludovic de 31 ani, din Gârceiu, se prezenta ca fiind comerciant de ulei,  cerând la schimb peturi goale  şi profitând de neatenţia proprietarilor, sustrăgea diverse bunuri, în special portmonee, lăsate la vedere, în casă.

"Astfel, a reuşit să prejudicieze patru persoane din Zalău, respectiv pe B. Ioan, M. Maria, S. Maria şi C. Loredana,  cu sume în valoare totală de 28.000 lei", explică Nadia Şerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti şi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, care a dispus arestarea acestuia pe o perioadă de 29 zile.
 
  Pentru a nu vă găsi în situaţia neplăcută de a fi victima hoţilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj recomandă locuitorilor, câteva măsuri elementare, utile pentru prevenirea furturilor din locuinţe:
      Nu păstraţi sume mari de bani în casă ! Nu vă lăudaţi cu diverse câştiguri, s-ar putea să fiţi vizaţi de hoţi !
      Dacă la uşa dvs. se prezintă persoane necunoscute care vând, cumpără sau fac schimb de produse, evitaţi-le ! În nici un caz nu le permiteţi pătrunderea în locuinţă !
       Când faceţi o plată, nu lăsaţi persoanele străine nesupravegheate şi nu permiteţi să vadă unde vă ţineţi banii !
    Anunţaţi Poliţia dacă angajaţi sau găzduiţi persoane necunoscute !
Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi ferestrele ! Nu lăsaţi cheile de la casă în locuri vizibile, uşor de găsit ! Rugaţi vecinii sau rudele apropiate să vă supravegheze locuinţa. Procedaţi şi dvs. la fel când aceştia sunt plecaţi !


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite