Mircea Groza găteşte bunătăţi la Revelionul lui Dinescu cu ierburi sălăjene
0O bună parte din meniul Revelionului 2012 organizat de Mircea Dinescu la restaurantul „Lacrimi şi sfinţi” va fi pregătit de cunoscutul bucătar zălăuan Mircea Groza . În plus, ierburile folosite la gătit, care vor da gustul deliciului, au fost cultivate pe meleaguri sălăjene tocmai la Moigrad - Porolissum.
În august, Mircea Groza şeful bucătar de la Complexul Serverus din Zalău l-a cunoscut personal pe Dinescu şi mai mult decât atât l-a cucerit cu bunătăţile pe care ştie să le prepare într- un mod deosebit. Gustul „demenţial” al mâncărurilor preparte de Groza dar şi aspectul inedit l-au impresionat pe poetul Dinescu şi l-a invitat pe bucătarul zălăuan la Revelionul 2012. Desigur, să prepare delicii şi apoi să petreacă alături de toţi invitaţi care în această seară, la trecerea în Noul An vor fi prezenţi la „Lacrimi şi Sfinţi”.
Mâncare care aduce noroc cu ierburi din Moigrad
Mircea Groza va găti două specialităţi, „mâncare de sărbătoare”. Este vorba despre „Şolet”, mâncare evreiască şi o garnitură de linte – mâncare romană. „Cele două mâncaruri au fost alese de Mircea Dinescu. Este vorba despre o mâncare evreiască – şolet, o mâncare de sărbătoare la evrei, pe care o prepară şi românii însă folosesc razalăi şi ciolan afumat. De asemenea voi găti o mâncare romană, o tocăniţă cu ierburi de la Moigrad şi mirodenii, mâncare despre care în tradiţia romană se spune că aduce noroc”, povesteşte bucătarul Groza.
Potrivit acestuia ingredientele folosite la prepararea mâncării evreieşti, sunt gâsca afumată, arpacaş, fasolea tărcată, untura de gâscă, „pita” din făină albă combinată cu făina de porumb şi pastrama de vită. Pentru tocăniţa romană, bucătarul va folsi ierburi, cultivate pe meleaguri sălăjene la Moigrad - Porolissum, şi mirodenii. Alături de Groza, „rivalul” bucătar va fi actriţa Maia Morgenstern.