Doar 93 de fermieri din Sălaj au solicitat subvenţie pentru motorină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 100 de fermieri au solicitat la APIA Sălaj subvenţia pentru motorina utilizată în agricultură, atât pentru sectorul vegetal cât şi pentru zootehnie.  Doritorii mai pot depune cereri pentru rambursarea unei părţi din motorină până la sfârşitul lunii iulie.

Fermierii sălăjeni pot depune cererile pentru ajutorul de stat pentru motorină, din trimestrul II, până la sfârşitul acestei luni.

Pentru lucrările mecanizate, atât în sectorul vegetal, cât şi în zootehnie, agricultorii pot primi 1,162 lei pe litrul de motorină, dar numai până la 40 la sută din cantitatea totală aprobată. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Sălaj atrage atenţia că trebuie anexate cererii copiile facturilor pentru motorină, emise începând cu data de 27 mai 2010.

La APIA Sălaj s-au depus până acum 93 de cereri de ajutor de stat pentru o cantitate totală de 645.216 litri motorină din care 495.480 litri pentru sectorul vegetal şi 149.736 litri pentru sectorul zootehnic, cantitatea de motorină aprobată fiind identică cu cea solicitată.

Un număr de 51 de solicitări vizau sectorul vegetal, 32 sectorul zootehnic, iar pentru fermele mixte s-au depus 10 cereri. 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite