Procurorii cer interzicerea doctorului Adrian Tănăsescu în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui şi dreptul de a profesa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au cerut astăzi în instanţă modificarea obligaţiilor impuse medicului Adrian Tănăsescu, prin măsura controlului judiciar, în sensul interzicerii acestuia de a mai intra în Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui şi de a mai profesa. Decizia vine după ce majoritatea martorilor săi şi-au schimbat declaraţiile.

Reprezentantul Ministerului Public a arătat, în susţinerea cererii, că măsura contrlolului judiciar a fost luată faţă de inculpatul Adrian Tănăsescu prin ordonanţa procurorului, în timpul urmăririi penale şi, având în vedere că dosarul se află în faza de cercetare judecătorească este necesar ca această măsură să fie actualizată şi completată. 

Astfel, procurorii au cerut ca prin măsura controlului judiciar să îi fie interzis medicului Tănăsescu să comunice cu martorii şi inculpaţii din dosar, să nu depăşească limitele teritoriale ale municipiului Vaslui, să nu intre în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui şi nici să nu mai aibă voie să profeseze. Practic, procurorii au cerut ca doctorul Adrian Tănăsescu să fie supus aceloraşi restricţii impuse celorlalte două doctoriţe inculpate în dosar, Simona Botez şi Doina Andrei. 

Deşi este acuzat de săvârşirea a zece infracţiuni deluare de mită, Adrian Tănăsescu a beneficiat de clemenţă în timpul urmăririi penale, acesta fiind cercetat în stare de libertate, faţă de celelalte două colege care, iniţial, au fost arestate preventiv, iar după jumătate de an plasate în arest la domiciliu, în prezent aflându-se sub control judiciar. Atât Simona Botez, cât şi Doina Andrei au interzis dreptul de a profesa şi de a intra în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. 

Avocata lui Adrian Tănăsescu a solicitat instanţei respingerea cererii procurorilor de a extinde restricţiile impuse doctorului, arătând că această solicitare nu se justifică, având în vedere că, în vazul său, mai sunt de audiat trei martori, iar în timpul urmăririi penale a beneficiat de o măsură mai blândă. 

”Este exagerată solicitarea privind interzicerea dreptului de a profesa. Acest om are nevoie să câştige mijloacele de subzistenţă. Nu este firesc ca în timpul urmăririi penale să fi beneficiat de o măsură mai blândă, iar acum în timpul cercetării judecătoreşti să fie luată o măsură mai aspră”, a subliniat avocata lui Tănăsescu în sala de judecată. 

Cum a ajuns doctorul Tănăsescu să cumpere medicamente la paciente

Decizia procurorilor de a cere modificare obligaţiilor vine după ce majoritatea martorilor în cazul doctorului Adrian Tănăsescu şi-au schimbat declaraţiile faţă de cele date în timpul urmăririi penale. Dacă în faţa procurorilor fostele paciente sau aparţinătorii au declarat că au dat bani ginecologului pentru serviciile medicale efectuate, în faţa judecătorilor acestea au susţinut că, de fapt, au dat bani acestuia pentru a le cumpăra medicamente şi nicidecum sumele nu au fost acordate cu titlu de mită. 

Unul dintre martorii audiaţi vineri, 18 ianuarie, la Tribunalul Vaslui, a afirmat că a oferit medicului Tănăsescu 250 de lei, pentru a-i cumpăra o reţetă fiicei sale, căreia îi efectuase o întrerupere de sarcină.

”Nu mi-a cerut bani, i-am dat eu 250 de lei, pentru că mi-a spus că fata are nevoie de nişte medicamente care nu se găsesc în spital. Eu sunt de la ţară, nu ştiu să caut farmacii. I-am dat lui banii să cumpere tratamentul. Am fost foarte mulţumite de tratament”, a declarat martora în sala de judecată

Intrebată de ce în timpul urmăririi penale a dat altă declaraţie femeia a afirmat că ”probabil anchetatorii nu au auzit prea bine”. Procurorii au cerut instanţei comunicarea unei copii după încheierea de şedinţă şi declaraţia martorei, în vederea continuării cercetării faţă de aceasta sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă. De altfel, şi faţă de ceilalţi martori care şi-au schimbat declaraţiile, reprezentanţii Ministerului Public s-au autosesizat pentru mărturi mincinoasă.

Faţă de cererea de completare a obligaţiilor impuse doctorului Tănăsescu, judecătorii Tribunalului Vaslui au dispus actualizarea acestora, însă fără a-i interzice dreptul de liberă practică şi accesul în spital. Procurorii pot contesta decizia în termen de 48 de ore de la comunicare.

Pe aceeaşi temă: 

FOTO Doi ginecologi de la Spitalul Judeţean Vaslui, reţinuţi pentru luare de mită: doctoriţele Botez şi Andrei, în arest. Tănăsescu, sub control judiciar

Motivele eliberării doctoriţelor din Vaslui. Judecătorii spun că pacienţii sunt vinovaţi de corupţia din spitale şi dau şpagă pentru a fi trataţi preferenţial

FOTO Doctoriţele din Vaslui acuzate de avorturi ilegale şi internări fictive sunt cercetate în libertate. Judecătorii le-au interzis să mai profeseze ca medic

Interceptări uluitoare în cazul doctoriţelor şpăgare de la Vaslui: gravidele erau făcute „proaste“, „vaci“ sau „scroafe“. Bebeluşii - „draci“

 Bursa şpăgilor la ginecologie. Cât plăteau pacientele din Vaslui pentru a naşte sau pentru a fi tratate. Cum erau jignite gravidele fără bani

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite