Turnu Severin: Petre Frimu, un instructor auto care nu ar renunţa pentru nimicla meseria sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Petre Frimu, un instructor auto care nu ar renunţa pentru nimicla meseria sa
Turnu Severin: Petre Frimu, un instructor auto care nu ar renunţa pentru nimicla meseria sa

Având o mare pasiune pentru autoturisme încă din adolescenţă, Petre Frimu a profesat toată viaţa ca instructor auto, transformând sute de elevi în şoferi adevăraţi

Născut: 1 ocombrie, 1951, Drobeta Turnu Severin
Studii: Şcoala Profesională la Grupul Şcolar Auto
Experienţă: 34 de ani ca instructor auto
Familie: Căsătorit, are două fiice

Petre Frimu, în vârstă de 59 de ani iubeşte maşinile de când era doar un copil. “Mi-a plăcut foarte mult şoferia şi tot ceea ce este legat de maşină. Mi-am început pregătirea auto de la vârsta de 16 ani când am intrat la şcoala profesională de la Grupul Şcolar Auto şi am sperat să ajung instructor”, suusţine Petre Frimu. Dorinţa de a instrui elevii a devenit realitate pentru Petre Firmu la aprope cinci ani de la terminarea şcolii. “Când aveam 24 de ani am auzit de un post la Grupul Şcolar Auto ca instructor auto. M-am bucurat foarte tare că în sfârşit visul meu era mai aproape de mine. Am dat concursul şi am fost cel acceptat pentru acest loc de muncă”, susţine instructorul.

Ca să fii şofer adevărat este nevoie de pasiune
Pasiunea este unul dintre cele mai necesare lucruri pentru un şofer adevărat, după spusele lui Petre Frimu, ea modelând adevăratele persoane care au curajul de a se urca la volan.”Pasiune pentru cvolan îţi dă curaj şi tărie în faţa momentelor de panică care mai apar în traffic de-a lungul vieţii. Este foarte adevărat că şi tehnica, legislaţa şi pregătirea sunt foarte importante”, susţine Petre Frimu.

“În zilele de astăzi sunt multe antitalente la volan”

Petre Frimu mărturiseşte că şcoala de şoferi din zilele noastre nu mai este deloc ceea ce era odată, ea fiind mult mai neserioasă. “Există acum o mulţime de antitalente la voloan şi asta datorită faptului că nu mai este pregătire cum era pe vremuri. Examenul psihologic contează în jur de 80 la sută  pentru că în şoferie deciziile trebuie să fie prompte deoarece orice fracţiune de secundă poate duce la evitarea unui accident. Acum examenul psihologic este unul foarte superficial”, adugă Petre Frimu.

Ţine legătura cu foştii cursanţi
Relaţiile pe care le stabileşte instructorul cu cei care urcă la volanul maşinii sale rămân unele de srânsă prietenie chiar şi după terminarea cursului.”Prin maşina mea au trecut sute de cursanţi cu care am rămas prieteni. Niciunul dintre ei nu are accidente rutiere la activ, iar unii m-au urmat şi au obţinut şi ei atestatul de instructor auto”, susţine instructorul.

Dacă aţi avea şansa, aţi alege altă meserie?
P.F.:
Cu siguranţa nu aş alege o altă meserie. Asta este tot ceea ce îmi place să fac, şi cu părere de rău aştept pensioanarea. Mie mi-a plăcut să îmi păsrez serviciul indiferent de situaţie şi nu m-a tentat niciodată străinătatea.

Aveţi vreun regret?
P.F.:
Singurul regret care există în viaţa mea este acela că nu am cui să dau mai departe tot ceea ce am acumulat de-a lungul vieţii pentru că eu am două fiice şi niciuna nu mi-a călcat pe urme în legătură cu această meserie.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite