Turiştii, aşteptaţi de Paşte în pensiunile din Clisura Dunării. Meniul şi activităţile pregătite pentru vizitatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pregătirile în pensiunile din Clisura Dunării sunt în toi. Mai sunt puţine zile până la sărbătorile pascale, iar turiştii trebuie aşteptaţi aşa cum se cuvine.

În bucătării este forfotă mare, se pun la punct ultimele detalii ale meniului de Paşte, care cuprinde, în egală măsură, preparate din meniul tradiţional – nu o să lipsească ouăle de Paşte, carnea de miel, ciorbiţa de miel şi cozonacii - dar, la cerere, şi celebra saramură de peşte ori alte preparate din peşte de Dunăre. Şi pentru că majoritatea pensiunilor abia acum îşi deschis porţile, angajaţii fac curăţenie generală, se taie gazonul, astfel încât turiştii să fie primiţi în cele mai bune condiţii.

Dotate cu pontoane plutitoare, cu ambarcaţiuni de agrement şi pescuit, cu un confort variat, de la două la patru margarete, pensiunile de pe Clisură par a fi mai mult case de oaspeţi pentru prieteni, decât unităţi hoteliere. Pensiunile din zonă pun la dispoziţie pontoane pentru agrement nautic şi pescuit, bărci pentru pescuit ori de croazieră, iar împătimiţii sporturilor nautice pot închiria şalupe de agrement, banane, echipament pentru sky nautic.

image

Rezervările s-au făcut de anul trecut

La unele pensiuni rezervările s-au făcut de anul trecut, astfel că în aceste zile cu greu mai poţi găsi o cameră liberă.  Proprietarii pensiunilor au menţinut tarifele de anul trecut atât pentru cazare, cât şi pentru partea de restaurant. În general, cu 170 - 200 de lei pe noapte puteţi găsi camere la pensiuni de 3 ori 4 margarete. Micul dejun este inclus.

“Rezervările s-au făcut de multă vreme, o parte chiar de anul trecut. În proporţie de circa 30 la sută, turiştii care vin la noi sunt din Bucureşti, dar avem bucuria să primim şi turişti străini din Franţa, Germania, Spania, Anglia, pe toată perioada sezonului”, spune Alexandru Cunicel, proprietarul pensiunii „Septembrie” din Clisura Dunării. De pe masă nu vor lipsi bucatele tradiţionale, iar turiştii pot participa la slujba de Înviere la Mânăstirea Mraconia, care a fost ridicată pe locul unui fost punct de observaţie şi dirijare a vaselor de pe Dunăre.

„Îi aşteptăm pe turişti cu bucate foarte bune, avem specialităţile de Paşti pe care le pregătim în fiecare an şi care sunt foarte apreciate de turiştii noştri. O să-i aşteptăm în noaptea de Înviere, când se întorc de la mânăstire cu ouă roşii, ţuică, vin, cozonac. Pentru masa de duminică nu o să lipsească, ciorbă de miel, stufat, friptură, pască, cozonac”, mai spune Alexandru Cunicel.

Ce poţi vizita

Cine ajunge în zonă trebuie să ştie că posibilitãţile de cazare şi relaxare sunt numeroase. Poţi petrece timpul liber fãcând o plimbare cu barca în Cazanele Mari, traseul ce include şi vizitarea peşterii Ponicova şi a Grotei Veterani, dar şi în Cazanele Mici. Ambarcaţiunile, care au o capacitate de 10-14 locuri, pot fi luate de la poalele stâncii unde este sculptat Chipul lui Decebal, mai exact sub podul care traversează braţul Dunării. Preţul unei călătorii variază între 25-30 lei/persoană. Lungimea traseului este de aproximativ 8,5 km, timpul mediu de parcurs fiind de 2 ore. De asemenea, poţi închiria biciclete pentru o plimbare relaxantă în zonă.

image

„În ultimii ani românii au început să cunoască zona asta şi vin în număr mare, de trei-patru ani încoace chiar se simte. Turiştii pot face o croazieră pe Dunăre, pot vizita Ciucarul Mare, Peştera Ponicova, Mânăstirea Mraconia”, spune Sorin Costescu, proprietarul mai multor ambarcaţiuni care fac croaziere pe Dunăre.

De asemenea, aproape de golful Mraconia, se poate observa, săpat în stȃncă, chipul lui Decebal, statuia având dimensiunile 55 m înălţime şi 25 m - lăţime. Statuia este de 3 ori mai înaltă decât Colosul din Rodos, dar e cu 6 metri mai mică decât Statuia Libertăţii din New York.

Citeşte şi:

Povestea mănăstirii din Cazanele Dunării, peste care comuniştii au trecut cu buldozerul. Blestemul ultimului călugăr asupra demolatorilor

Clisura Dunării, punct de atracţie pentru regizorii români şi televiziunile internaţionale

Turnu-Severin

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite