Trucuri la îndemâna oricui pentru întreţinerea obiectelor din piele. Ce poate face un tampon îmbibat cu albuşul oului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sfaturi pentru îngrijirea obiectelor din piele
Sfaturi pentru îngrijirea obiectelor din piele

Hainele şi accesoriile din piele pot fi purtate ani buni dacă sunt întreţinute şi îngrijite. Pentru a te bucura mai multă vreme de acestea, însă trebuie să respecţi câteva reguli.

Lustruirea obiectelor din piele se poate face bine cu ajutorul unui tampon îmbibat în spumă de albuş de ou. La început, se ung cu un strat subţire de spumă de albuş de ou, iar după ce s-au uscat, atunci se pot lustrui cu o cârpă flanelată.

Obiectele uscate, scorojite, ţepene, din piele (poşete, pantofi, haine din piele etc) îşi pot căpăta supleţea dacă le veţi unge periodic cu glicerină. Dacă au şi mici încreţituri, riduri sau crăpături, atunci se vor unge şi cu ulei de ricin, iar după o zi se vor freca tot cu ulei de ricin şi vor ceda.

Protejarea obiectelor de piele (haine de piele, pantofi şi poşete) împotriva ploii este posibilă dacă le veţi da cu ceară incoloră înainte de începerea sezonului ploios.

“Este important ca atunci când haina este încă uşor umedă să aplici pe material un produs de întreţinere. Repetă operaţia atunci când procesul de uscare este complet”, spune Iulia Popescu, marochinier la un atelier, unde se lucrează obiecte din piele din Turnu Severin.

Petele de mucegai de pe obiectele din piele dispar dacă sunt frecate cu o cârpă înmuiată într-o soluţie formată din oţet cald, în care s-a dizolvat sare granule. Ele dispar şi cu zeamă de măcriş.

Mănuşile se curăţă trase pe mâini

Curăţirea mănuşilor de piele de culori închise, îmbrăcate pe mâini, se freacă bine până dispar urmele de transpiraţie şi alte impurităţi cu o soluţie formată din 50 ml lapte dulce, în care s-au dizolvat 2 grame de sodă de rufe. Apoi se şterg cu un prosop uscat şi se lasă pe mâini până la completa uscare.

Mănuşile din piele se curăţă bine prin frecare cu o cârpă înmuiată într-o pastă formată din 100 ml apă, 90 grame săpun topit, puţină cretă pisată şi 10-15 picături de esenţă de lămâie.

Mănuşile din piele de căprioară se curăţă trase pe mâini dacă sunt frecate cu făină de grâu sau cu pudră de talc, folosind o cârpă uscată. Apoi se face o pauză de cinci minute şi după aceea se dă cu o perie moale pentru a îndepărta restul de făină sau talc rămas pe ele.

Cum se curăţă genţile?

Genţile de piele pot fi curăţate cu ajutorul unei cârpe înmuiate într-un amestec de apă, săpun şi amoniac. După procedura de îndepărtare a petei, prelucraţi locul cu o cârpă înmuiată în ulei de ricin. O altă modalitate de a îndepărta pata de pe o geantă de piele este cu ajutorul unei creme hidratante. Aplicaţi crema pe piele timp de 20-30 minute, apoi îndepărtaţi-o cu ajutorul unei pânze curate.

Geanta albă din piele se va curăţa cu ajutorul unei cepe, apoi se va împrospăta cu nişte lapte în care s-a adăugat un albuş bătut.

Geanta de culoare neagră se curăţă cu ajutorul unui tampon de lână, îmbibat uşor cu zaţ de cafea. Când pielea se va usca, ştergeţi-o cu o cârpă uscată.
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite