REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 MEHEDINŢI Notele finale după contestaţii la examenul de Capacitate 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capacitate 2014
Capacitate 2014

Notele finale ale Evaluării Naţionale din acest an se afişează la avizierele şcolilor începând cu marţi dimineaţa. Notele finale de la examenul de Capacitate 2014, obţinute de elevi în urma contestaţiilor, pot fi urmărite pe www.adevarul.ro şi pe edu.ro.

Procentul de promovabilitate la examenul de evaluare naţională, în urma soluţionării contestaţiilor a crescut foarte puţin în judeţul Mehedinţi, de la 65,89 la sută la 65,98 la sută.

În total, la cele două centre de evaluare a lucrărilor s-au primit 120 de contestaţii la limba şi literatura română şi 44 la matematică. În urma revaluării lucrărilor, 50 de elevi au primit note mai mari, iar 10 elevi s-au trezit cu note mai mici, dar nici o lucrare nu a primit notă sub 5.

„Rezultatele au fost foarte puţin modificate în sensul că a crescut puţin promovabilitatea ceea ce pe noi ne bucură, adică dacă am avut înainte de contestaţii un 65,89 la sută promovabilitate, acum avem un 65, 98 la sută. Foarte puţin, dar totuşi e bine că au fost câteva note care s-au modificat în favoarea elevilor”, a precizat prof. Simona Tatomir, preşedintele comisiei pentru examenul de evaluare naţională în Mehedinţi.

„S-au reevaluat lucrările pentru care elevii şi-au depus nemulţumirile, şi-au depus cererile, am observat şi câteva diferenţe de note, astfel încât astăzi, la 12,45, fiecare preşdinte de centru de examen, respectiv director de unitate de învăţământ să poată afişa rezultatele finale”, a declarat şi inspectorul general şcolar Mirela Pintea Enea de la IŞJ Mehedinţi.

Înainte de depunerea contestaţiilor procentul de promovabilitate la evaluarea naţională în judeţul Mehedinţi a fost de 65,89 la sută. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Mehedinţi reiese că elevii din Mehedinţi au luat note mai mari la matematică, procentul de promovabilitate fiind de 70,85 la sută, iar la limba română de 66,36 la sută.

47 de elevi au obţinut note de 10 la matematică, în timp ce la limba română un singur elev a reuşit această performanţă, iar note între 9 şi 9,99 au fost obţinute de 183 de elevi la matematică şi 153 la limba română. Pe de altă parte, s-au obţinut însă şi note ruşinoase, între 1 şi 1,99: 74 la matematică şi 105 la limba română.

În total, în judeţul Mehedinţi la acest examen s-au înscris 2206 elevi, dar prezenţi la examen au fost: 2164 la limba română şi 2158 la matematică.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Mehedinţi consideră că rezultatele sunt mulţumitoare în comparaţie cu notele obţinute la simulare.

„Raportând la rezultatele obţinute la simulare din primăvară, ceea ce ne-a pus pe jar pe toţi aici la nivel de inspectorat şcolar observăm o creştere a procentului, astfel încât la simularea din primăvară am avut un procent de 40,38 la sută, aşadar creşterea este semnificativă, motiv pentru care mulţumesc tuturor cadrelor didactice care s-au implicat şi au luat toate măsurile necesare pentru a creşte procentul de promovabilitate. Între orele 16,00 şi 20,00 se primesc contestaţiile, elevii nemulţumiţi de rezultatele obţinute se adresează profesorilor, membrii ai comisiei din centrul de examen în şcolile în care au susţinut examenul, după care declaraţiile acestora vor ajunge la centrele de evaluare. Centrele de evaluare vor raporta către centrul de contestaţii astfel încât pe 1 iulie vom obţine rezultatele finale”, a declarat Mirela Pintea Enea, inspectorul general şcolar de la IŞJ Mehedinţi. 

La Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica”, un liceu de top din municipiul Drobeta Turnu Severin, notele s-au afişat puţin după orele 14,30. Elevii împreună cu părinţii şi profesorii diriginţi aşteptaseră cu emoţie ore bune în faţa liceului afişarea notelor. Exact cum bănuiseră, cele mai bune note le-au obţinut la matematică.

VEZI VIDEO AICI

„Am luat 8,40 şi 8,75, mai departe o să merg la Pedagogic. Sunt mulţumită de notele obţinute”, a spus o elevă.

„Pentru mine subiectele au fost accesibile, chiar sunt mulţumit. Am luat 8,50 la română şi 10 la matematică . Vreau să rămân în continuare la Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica”, la profilul mate-info bilingv”, a spus un alt elev.

„Pentru copilul meu subietele au fost uşoare, la cât a muncit. A luat nota 6 la simulare, dar s-a redresat. Acum a luat 9,55 la limba română şi 10 la matematică”, a spus Marian Munteanu, tatăl unui elev de la Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica”.

Vineri, 27 iunie, s-au afişat rezultatele parţiale, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, s-au putut depune contestaţiile. Între 28 şi 30 iunie a avut loc rezol­varea contestaţiilor. Notele finale sunt afişate pe site-ul edu.ro pe data de 1 iulie.

Pe 15 iulie va avea loc prima etapă a repartizării computerizate a elevilor, rezultatele urmând a fi publicate pe 16 iulie, tot online, pe admitere.edu.ro. Apoi, între 17 şi 25 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la licee, urmată de celelalte două etape de admitere, pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară (16-31 iulie, respectiv 1 august - 8 septembrie).

Cum se calculează media de admitere

Anul acesta, spre deosebire de anii trecuţi, rezultatul de la capacitate reprezintă 75% din media de admitere, iar 25% este media anilor de gimanziu. 

Astfel, nota finală se calculează după formula următoare: media notelor din gimnaziu se adună cu media de la Capacitate înmulţită cu 3, apoi totul se împarte la 4. 

De exemplu, în cazul unui elev care a avut în clasele V-VIII o medie de 8,40 şi a luat la Evaluarea Naţională 9,20, formula va avea următorul rezultat: (8,40+3x9,20)/4=9,00.

Calendarul admiterii la liceu 2014, pe scurt:

  • 1-7 mai: publicarea şi transmiterea broşurilor de admitere la liceu 2014
  • 26-27 mai: înscrierea pentru susţinerea probelor de aptitudini/limbă modernă
  • 28-30 mai: susţinerea acestor probe
  • 4 iulie: afişarea mediilor de admitere ale elevilor şi a ierarhiei pe judeţ
  • 4-8 iulie: completarea de către elevi şi părinţi a opţiunilor (liceelor dorite) în fişele de admitere
  • 15 iulie: repartizarea computerizată de către Ministerul Educaţiei - etapa I
  • 16 iulie: afişarea rezultatelor repartizării computerizate la şcoli, licee şi online (admitere.edu.ro)
  • 17-25 iulie: depunerea dosarelor de înscriere la licee
  • 16-31 iulie: a doua etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară)
  • 1 august-8 septembrie: a treia etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după cele două etape)

Pe aceeaşi temă:

VIDEO ADMITERE LICEU 2014 Cum să alegi liceul potrivit, la Adevărul Live

Ce opţiuni au elevii care dau admiterea la liceu anul acesta, la Adevărul Live: „Există un interes crescut pentru Ştiinţele Naturii şi dotările din licee”

ADMITERE LICEU 2014 Părinţii şi elevii, atraşi tot de liceele teoretice

Admiterea la liceu ilustrează impasul în care se găseşte învăţământul românesc

Admitere la liceu cu suspans în 2014

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite