Reţetă oltenească delicioasă: cum să faci sarmale în dovleac
0Vă propunem să încercaţi o reţetă tradiţională din zona Olteniei, sarmale în dovleac, care sunt extrem de gustoase.
Ingrediente: un dovleac, costiţă afumată – 500 gr, orez – 100 gr, carne tocată de porc- 1 kg, ceapă - 300 gr, foi de dafin, piper, sare, cimbru, pastă de tomate.
Mod de preparare:
Se scobeşte dovleacul dându-i forma unei cratiţe şi se condimentează cu sare în interiorul lui.
Se căleşte ceapa, iar când devine sticloasă, aurie, se adaugă orezul şi sosul tomat, spune bucătarul şef al unui restaurant din Drobeta-Turnu Severin, Bogdan Nicolae Doman.
După ce compoziţia s-a răcit, se amestecă cu carnea tocată de porc şi se fac sărmăluţe în foi de varză.
Se fierbe cca. 60 de minute, după care în dovleac se pune un pat de foi de dafin, se adaugă sarmalele şi deasupra costiţa afumată.
Se introduc la cuptor cca 3 ore la foc mediu (150 de grade de mediu).
Sărmăluţele în dovleac se servesc cu mămăliguţă.