Tulcea: Doruleţul, la două decenii de existenţă
0În această lună, ansamblul folcloric pentru copii Doruleţul împlineşte două decenii de la apariţie. Înfiinţat în 1990 de către coregraful Ştefan Coman, Doruleţul este printre primele ansambluri de copii apărut în România
În anul 1990, coregraful Ştefan Coman, înfiinţa, la nivel municipal, primul ansamblu de folclor format din copii .
În vreme ce mulţi români plecau din ţară, în aflarea unei noi identităţi, maestrul coregraf Ştefan Coman, cu o intuiţie sigură a ceea ce se va petrece în zona folclorului odată cu poluarea acestuia , a pornit un proiect în care puţini credeau. Învăţându-i pe copii dansul şi cântul popular, le-a arătat ce mare însemnătate au pentru o naţiune preţuirea averilor strămoşeşti: datina , tradiţia, obiceiul.
La „Doruleţul” s-au format mulţi dintre actualii componenţi ai Ansamblului Profesionist „Baladele Deltei” , unii fiind solicitaţi de formaţii profesioniste din ţară, dar şi din alte locuri ale lumii unde trăiesc români. Doruleţul a cucerit multe inimi, specialiştii genului, îmbrăţişând ideea organizării la Tulcea în 1993 , a primului Festival Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Peştişorul de Aur“. Ştefan Coman şi Doruleţul său ce numără acum peste o sută de dansatori, vor sărbători împreună săptămâna viitoarela Sala Polivalentă, două decenii de activitate neîntreruptă.