Florin Laghia, chitaristul numărul 1 al Tulcei
0S-a apucat de muzică la numai 5 ani, când şi-a descoperit talentul. Nu a regretat niciodată că nu a ales un drum mai liniştit în viaţă şi visează la un mic atelier de compoziţie într-o casă pe malul mării.
Fratele mai mic al regretatului Emil Laghia şi-a descoperit talentul în copilărie, la vârsta de cinci ani, când a început să bată cu creioanele în caiet, pentru că nu avea tobe. „Am simţit că acesta este darul pe care mi l-a dat Dumnezeu şi mi-am dat seama că pot face şi eu muzică“.
La momentul de faţă este baterist şi practică de aproape 20 de ani această „meserie“. Când a mai crescut a învăţat de la fratele lui ce înseamnă chitara. „Am învăţat de la Emil chitara clasică, ceea ce am studiat şi la liceul de artă din Tulcea. Pentru o bună perioadă de timp asta am făcut: îmi împărţeam timpul între bătutul în tobe şi chitara“, îşi aminteşte Florin.
Amintirea propriului set de tobe
În ziua în care a împlinit 16 ani şi-a cumpărat propriul set de tobe. „M-au ajutat părinţii mei, aşa cum l-au ajutat şi pe fratele meu. Şi prin acest lucru pot spune că am, într-adevăr, nişte părinţi deosebiţi, care ştiu ce înseamnă muzica adevărată şi înţeleg condiţia artistului. Ei au înţeles încă de la început ce însemna pentru mine să fiu în posesia propriului meu instrument“, spune Florin.
La vremea la care le-a cumpărat, acestea costau 600 de mărci germane. Erau bani adunaţi de el şi de părinţii lui în patru ani. Dar au însemnat extrem de mult pentru el: „Tobele sunt o copie fidelă după renumita firmă Pearl. Se numesc SC new soud. Şi pot să spun că şi-au scos banii“.
A înfiinţat trupa Aron
În anul 2000, când avea numai 20 de ani, a înfiinţat, împreună cu prietenii, trupa Aron. După aceea a fost contactat să meargă la Bucureşti, unde timp de un an şi jumătate a cântat cu Rafael, un celebrui vocalist. „Drumul meu a mers mai departe, la formaţia Sfera din Bucureşti, unde am activat pentru o perioadă de doi ani şi puţin“.