Weekend cultural sub cerul liber: Festivalul de operă şi operetă în Parcul Rozelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul de operă şi operetă din Parcul Rozelor a ajuns la cea de-a şaptea ediţie, care debutează în această seară la Timişoara. Pe melomani îi aşteaptă două sfârşituri de săptămână cu multă muzică interpretată de artiştii Operei Naţionale Române.

În urma succesului de care s-a bucurat fiecare ediţie a Festivalului de operă şi operetă în aer liber, organizatorii au decis prelungirea acestuia. Astfel, timişorenii vor putea profita de şase zile în care creaţii ale marilor maeştri internaţionali sunt puse în scenă de profesioniştii Operei Naţionale Române. Astăzi, de la ora 20.30 are loc debutul festivalului, cu spectacolul „Traviata”. Opera în trei acte, compusă de Giuseppe Verdi a, avut ca inspiraţie romanul „Dama cu camelii”, scris de Alexandre Dumas - fiul, fiind jucată în premieră în anul 1853 la Veneţia, iar la Timişoara doi ani mai târziu.

Sâmbătă, de la aceeaşi oră, va fi jucată opereta în trei acte „Voievodul Ţiganilor”, muzica fiind compusă de Johann Strauss - fiul. Povestea a fost preluată dintr-un roman al scriitorului maghiar Jokai Mor, fiind o adevărată pledoarie pentru libertate, care conţine şi o critică la adresa societăţii, tot mai afectată de patima banului. Duminică seara, de la ora 20.30, este pusă în scenă opera „Turandot”, operă în trei acte compusă de Giacomo Puccini. Bazată pe un vechi basm persan, acţiunea are loc în Peking (China), unde orice prinţ care aspiră la mâna prinţesei Turandot trebuie să răspundă corect la trei ghicitori, iar o singură greşeală aduce cu sine moartea pretendentului.
Accesul publicului este liber la toate evenimentele. Săptămâna viitoare, începând de vineri, vor putea fi vizionate Gala de operă, operetă şi balet, ”Văduva Veselă”, ”Motanul încălţat” şi ”Nabucco”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite