Centrul Timişoarei va deveni un uriaş şantier. S-a mai întâmplat aşa ceva în perioada 1988-1989

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zona centrală a Timişoarei va intra în şantier de anul viitor. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că lucrările de reabilitare a Pieţei Victoriei vor începe în 2018.

Ultima lucrare de anvergură din centrul Timişoarei a avut loc în perioada 1988-1989, când piaţa a fost transformată în zonă pietonală. Atunci au fost scoase liniile de tramvai, s-a eliminat traficul maşinilor pe cele două laturi, “corso” şi “surogat”, cât şi din faţa Operei. Întâmplarea a făcut ca totul să fie terminat în noiembrie ’89, parcă pentru a pregătii terenul pentru Revoluţie. 

Tot aproximativ un an de zile este preconizat să dureze reabilitarea Pieţei Victoriei, lucrările urmând să fie demarcate la mijlocul anului 2018.

“Vor fi lucrări ample în Piaţa Victoriei, vom schimba toate reţelele de utilităţi, se va lucre la adâncime, şi vom schimba complet pavajul. Vreau să păstrăm desenul actual, dar vom face un pavaj nou, cu piatră naturală. Valoarea noii pieţe va fi una mult peste ce este acuma. Spaţiile verzi rămân aşa cum sunt, nu ne atingem de ele. Vreau ca lucrările să se încheie într-un an de zile, nu vreau să rămână prea mult timp scormonită piaţa. E o emblemă a Timişoarei”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Nicolae Robu a declarat că în 2018 vor începe şi lucrările de reabilitare a faţadei clădirii Operei. 

“Se impun aceste lucrări de reabilitare, sper să reuşim să obţinem toate avizele şi să începem lucrările. Noi suntem pregătiţi să punem schelele, să efectuăm lucrările”, a afirmat Robu. 

Şi în cazul faţadei Operei se va păstra aspectul de acum. Se doreşte însă scoaterea vechilor statui, despre care unele surse spun că au fost acoperite de actuala faţadă, însă informaţiile nu sunt certe.

“Unii spun că mai sunt acolo statuile, alţii spun că nu ar mai fi acolo. Vom vedea, pentru că în proiect este prevăzut şi să căutăm acele statui. Eu sper să fie. Şi dacă le găsim, le vom valorifica, le vom pune pe socluri în faţa porţii principale de acces în clădirea Operei”, a mai spus Nicolae Robu.

O noutate este dorinţa autorităţilor locale de a reabilita faţada corpului de clădire a Operei,care se află pe strada pietonală Mărăşeşti.

Citiţi şi:

Cum s-a transformat centrul Timişoarei în zonă pietonală. Fotografii istorice de la uriaşul şantier din 1988, prin care s-a „pregătit“ piaţa pentru Revoluţie

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite