ACS Recaş a primit acordul lui Marian Iancu pentru a purta denumirea ACS Poli Timişoara

ACS Recaş a primit acordul lui Marian Iancu pentru a purta denumirea ACS Poli Timişoara

Suporterii alb-violeţi din Peluza Sud

Noua echipă a Timişoarei va juca în prima etapă cu rivalii de-o viaţă ai alb-violeţilor, arădenii de la UTA. ACS va putea folosi şi oficial, odată ce va rezolva birocraţia, numele de "Poli", cu permisiunea patronului de la FC Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul oraşului a ţinut să-i liniştească, aseară, printr-un comunicat, pe microbiştii care nu credeau că echipa se poate numi aşa. "Îi asigur pe toţi iubitorii de Poli că noua echipă de fotbal a Timişoarei va activa sub numele ACS Poli Timişoara, aşa cum am promis şi o cere spiritul în care ea a fost constituită şi în care se va manifesta. Dar, este adevărat că pentru asta trebuie să obţinem acceptul dlui Iancu, dat fiind că numele Politehnica şi derivatele, ca şi culorile şi palmaresul sunt, la ora actuală, sub controlul său", a spus Nicolae Robu.

A doua zi, vineri, Marian Iancu a trimis conducerii noului club un mesaj prin care confirma faptul că echipa va putea purta numele Poli. "Pentru anul competiţional 2012-2013 suntem de acord să folosiţi exclusiv numele ACS Poli Timişoara şi culorile alb-negru. Acest drept nu poate fi transferat fără acordul nostru. Prezenta este irevocabilă, ne este opozabilă şi aveţi dreptul să o folosiţi la toate organismele în vederea fructificării acestui drept conferit. Vă solicităm ca împreună cu noi să acţionaţi împotriva tuturor cluburulor de fotbal, şi nu numai, care în mod nelegal şi ilegitim încearcă să folosească aceste simboluri", a fost mesajul lui Iancu. Războiul fostului petrolist este cu o parte dintre fanii alb-violeţi, cei care şi-au manifestat susţinerea pentru ASU Politehnica, echipa Institutului Politehnic, care evoluează în eşalonul al cincilea.

În următorul sezon al ligii secunde, Timişoara va avea, după mult timp, două echipe înscrise în competiţie: echipa creată de autorităţi prin mutarea ACS Recaş la Timişoara, şi echipa lui Marian Iancu, înglodată în datorii şi deja penalizată cu 6 puncte.

citeste totul despre: