„Când voi fi mare, vreau să fiu ... bogat!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conferinta despre educatia financiara FOTO: info-kids.ro
Conferinta despre educatia financiara FOTO: info-kids.ro

Ca orice altceva, şi comportamentul financiar se învaţă. Copiii observă comportamentele adulţilor importanţi din viaţa lor şi şi le însuşesc involuntar. O echipă de profesionişti - psihologi, medici, nutriţionişti şi cadre didactice organizează la sfârşitul lunii ianuarie un eveniment sub genericul „Când voi fi mare, vreau să fiu ... bogat!”.

Educaţia financiară – moft sau necesitate ?

Educaţia financiară e un aspect care la noi e cel mai adesea ignorat.  Deşi banii sunt un element important al vieţii cotidiene, totuşi când vine vorba de a educa copiii în ceea ce priveşte banii, totul se rezumă la: „Nu pot să îţi iau jucăria că nu am bani”, „Ce să mai pun deoparte când mie de-abia îmi ajung banii de la o lună la alta” sau „Ăia sunt bogaţi, sigur fură ceva de le merge aşa de bine”.

Există o scară ierarhică în societate care se stabileşte în funcţie de averea unei persoane. Se spune că un copil dintr-o familie modestă, poate urca maxim o treaptă mai sus decât cea pe care se află părinţii lui pe această scară fictivă, în lipsa unei educaţii financiare. Şi asta în cel mai bun caz. În mod normal, copiii calcă pe urmele părinţilor şi rămân la acelaşi nivel de trai şi aceeaşi scară socială. Singurul lucru care poate schimba această situaţie e o educaţie financiară adecvată, atât a părinţilor, cât şi a copiilor.

Info Kids îşi propune să-i înveţe pe părinţi despre această educaţie financiară pe care apoi să o predea mai departe copiilor lor. Prima dintre aceste conferinţe se intitulează “Copiii, banii şi succesul: cum educăm copiii astfel încât să aibă o viaţă prosperă” şi va avea loc joi, 29 ianuarie 2014, începând cu orele 18 la Hotel Plaza din Târgu-Mureş. Invitat special, Eusebiu Burcaş, iniţiatorul proiectului Copil Prosper.

Conferinţa cuprinde următoarele teme: Cum afectează trecutul financiar al părinţilor viitorul copiilor, Când începem educaţia financiară şi de ce; care sunt etapele educaţiei financiare în funcţie de vârsta copiilor, care sunt cele mai întalnite convingeri limitative despre bani utilizate în mod inconştient şi cum să te descurci de la un salariu la altul când ai cel puţin un copil.

 Mai multe detalii despre program şi înscriere aflaţi pe www.info-kids.ro, secţiunea Evenimente.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite