Târgu-Mureş: Număr mic de protestatari în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar aproximativ 200 de persoane s-au adunat astăzi la mitingul din centrul oraşului, fapt ce i-a dezamăgit pe organizatori, care se aşteptau ca numărul acestora să ajungă la circa 1.000 de persoane.

înarmaţi cu steaguri instripţionate cu numele sindicatului din care fac parte, dar şi cu fluieriţe, portavoce şi chiar clopoţei, protestatii au scandat împotriva Guvernului şi a Preşedintelui Traian Băsescu. Sintagmele "Ală mic şi ală chior şi-au bătut joc de popor" sau "Jos Guvernul" au fost favoritele manifestanţilor.
 
Organizatorii s-au arătat nemulţumiţi de numărul mic al protestatarilor. "Sunt dezamăgit. Înseamnă că în realitate salariile mici care se vehiculează nu sunt adevărate. Am lansat invitaţia la miting atât membrilor de sindicat cât şi populaţiei. Dacă n-au venit înseamnă că sunt mulţumiţi. Oricum, de azi înainte ştim pentru cine luptăm", a precizat Markos Gyorgy, liderul Cartel Alfa, Filiala Mureş.

Potrivit acestuia, scopul mitingului de protest este de a spune "Nu" reducerii a 75.000 de posturi din administraţia publică, a disponibilizărilor colective  şi a modificărilor ce se vor aduce Codului Muncii.

Protestul sindicaliştilor continuă până la ora 18.00. La protest participă mai multe sindicate, printre care Sindicatul S.T.E.A-Tesa SCJU, Sindicatul Independent Azomureş, Sindicatul Liber "Energosin" şi Sindicatul Art-Cult.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite