Trei pacienţi suspecţi de infectare cu COVID-19, internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă. Personalul medical se teme de declaraţiile false ale pacienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Personalul medical care asigură triajul epidemiologic se teme de declaraţiile false ale pacienţilor
Personalul medical care asigură triajul epidemiologic se teme de declaraţiile false ale pacienţilor

Trei pacienţi cu suspiciune de infectare cu COVID-19 sunt internaţi la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Conducerea unităţii medicale încearcă să amenajeze un laborator pentru efectuarea testelor de coronavirus şi să elibereze o serie de secţie pentru cei care vor fi bolnavi.

Cei trei pacienţi au fost testaţi şi se aşteaptă rezultatul. „Probabil că vor mai veni şi alţi pacienţi. Sunt venbiţi din zonele de risc de contaminare. Sunt izolaţi şi aşteptăm rezultatul probelor“,  aprecizat Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. 

Există o anumită stare de temere în rândul personalului medical cu privire la pacienţii cu care intră în contact. „Vin destul del mulţi pacienţi cu probleme respiratorii, specifice de coronavirus. Există teama personalului că pacienţii nu declară tot ce trebuie şi, ulterior, ar putea fi depistaţi cu coronavirus“, a mai precizat Dumitru Vienescu.

Scenariu: secţii pregătite special pentru coronavirus

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu iau în calcul posibilitatea ca unele secţii să fie eliberate pentru pacienţii cu simptome specifice de coronavirus. De exemplu, Secţia de Dermatologie ar putea fi eliberată, iar lîn Secţia de Oncologie ar putea fi amplasate paturi de terapie intensivă. „Se fac anumite scenarii ca toţi pacienţi care prezintă suspiciuni să rămână la unitatea de pe strada A. I. Cuza, din zona Pasarelei. Sunt discuţii ca să fie duşi la spitalul de la Pasarelă toţi pacienţii cu suspiciuni. Secţia Dermatologie ar putea fi eliberată, pentru introducerea pacienţilor de la Boli Infecţioase, iar la Secţia de Oncologie încercăm să facem paturi de terapie intensivă pentru situaţii de urgenţă“, a mai menţionat Dumitru Vienescu. 

S-au folosit 35,000 de măşti de protecţie în două săptămâni 

Cadrele medicale solicită în număr mare echipamente de protecţie, însă acestea se acordă doar pentru pacienţii care prezintă o suspiciune de infectare cu COVID-19. „Există echipamente de protecţie, dar se dau acolo unde este nevoie. Toată lumea doreşte acele măşti FP3, care dau doar în cazurile de suspiciune de coronavirus. Stocurile sunt asigurate. Persnalul de la camerele de gardă şi UPU are asigurate aceste echipamente. Acem şi măşti FFP3 pe stoc. Mai încercăm să suplimentăm. Doar în ultimele două săptămâni aproximativ 35.000 de măşti de unică folosinţă. Consumurile sunt extraordinar de mari în această perioadă. Am trimis la Ministerul Sănătăţii listele cu necesarul de echipamente şi aparatură, pentru că s-a dat un decret înacest sens cu privire la asigurarea fondurilor necesare“, dă asigurări managerul Spitalului Judeţean. 

Laborator pentru depistarea infecţiilor cu coronavirus

Conducerea Spitalului Juderţean de Urgenţă Târgu Jiu încearcă să amenajeze într-un timp scurt un laborator pentru depistarea infecţiilor cu COVID-19.

„Am avut o discuţie astăzi cu managerul Spitalului Sibiu pentru că încercăm să realizăm un laborator pentru efectuarea de determinări de coronavirus. Trebuie realizată o construcţie nouă, care să corespundă cu cele trei încăperi destinate pacienţilor cu acest tip de virus, iar, în plus, spaţiul trebuie să aibă o presiune negativă. Trebuie asigurate o serie de condiţi. Sperăm ca în cel mult două săptămâni să ridicăm această clădire şi să o dotăm corespunzător cu aparatura necesară. E vorba de construcţie rapidă, din panouri. Am contactat firmele şi aştepăm începerea lucrărilor. Managerul Spitalului de la Sibiu a promis că o să ne pună la dispoziţie proiectul laboratorului“, a mai precizat Dumitru Vienescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite