Târgu-Jiu: GALERIE FOTO/ Iepurii de la Turcineşti sunt căutaţi de străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie din Gorj creşte iepuri şi îi vinde pe internet în ţară şi peste hotare. Crescătorii de urecheate spun că abia fac faţă comenzilor în această perioadă, cei mai mulţi clienţi fiind din Bucureşti şi Timişoara.

Crescătorii de iepuri din judeţul Gorj abia fac faţă comenzilor venite din mai multe zone ale ţării. Oana (31 de ani) şi Cristian David (32 de ani) locuiesc la câţiva kilometri de Târgu-Jiu, în comuna Turcineşti. Şi-au început afacerea în urmă cu cinci ani. Înainte de Paşte, solicitările de iepuri au crescut. Cei mai mulţi clienţi sunt din Timişoara, Târgu-Mureş, Bucureşti, Craiova, Suceava şi Vrancea.

Clienţi din Germania şi Ungaria


Preţul unui iepure adult, care ajunge la zece kilograme, este de 100 de euro, indiferent de rasă. „Carnea de iepure constituie o alternativă la carnea de miel. Este foarte sănătoasă, nu are colesterol, poate fi consumată fără limite şi face foarte bine organismului, deoarece are proprietăţi deosebite. La noi vin foarte mulţi oameni cu diverse afecţiuni. În perioada Paştelui recomandăm friptura de iepure pentru că este mai dulce decât cea de pui. Noi vindem animalele atât pentru blană, reproducere,  dar şi pentru carnea lor. Abia mai facem faţă comenzilor. Suntem singurii din zonă care creştem rase pure, nu corcituri. Am avut cerere chiar şi din Germania şi Ungaria. Comenzile le trimitem noi în cazul în care clientul nu poate veni“, a precizat Oana David, profesor de limba română, la un liceu din Târgu-Jiu.

image

Oana David ţine în braţe doi iepuraşi, rasa cap de leu

image

Crescătoarea ne arată un iepure uriaş german

Investiţie de 5.000 de euro

Crescătoarea de iepuri ne spune că a investit până acum 5.000 de euro pentru întreţinerea, creşterea animalelor şi amenajarea unui spaţiu special.

image

Iepuri albi, rasa berbec german

La început a fost un hobby, dar s-a transformat în afacere. Au amenajat în propria gospodărie un spaţiu cu peste o sută de iepuri de rasă de diverse culori, printre care uriaş german, berebec german, iepure californian, castor rex, argintiu francez, cap de leu, fluture german şi iepure belgian.

image

Iepurii sunt ţinuţi în cuşti speciale în care primesc lucernă uscată, porumb, ovăz, fân şi morcovi

image

Iepure din rasa fluture german

Tot mai multe persoane preferă carnea de iepure pentru că este mai gustoasă. „De Paşte, voi găti friptură de iepure la cuptor cu legume şi vin alb. Este o delicatesă. Sunt mai scumpi decât mieii, dar am înţeles că vindecă anumite afecţiuni de inimă“, a spus Ioana Mirculescu, din Bucureşti.




Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite