Târgovişte: Dansul în weekend, distracţie interzisă

Târgovişte: Dansul în weekend, distracţie interzisă

Târgovişte: Dansul în weekend, distracţie interzisă

Discotecile şi cluburile sunt pe cale de dispariţie. Tinerii mai au la dispoziţie un singur club, iar cei mai mulţi merg să se distreze în weekend în alte oraşe.


Tinerii din oraş nu au foarte multe locuri de distracţie la dispoziţie. Înafară de pub-urile cu karaoke şi muzică şi cluburile de biliard, târgoviştenii nu se pot distra într-un club sau o discotecă, aşa cum se putea pe vremuri.

Dacă acum 2 ani, în oraş existau trei discoteci şi patru cluburi, unde tinerii se duceau în fiecare seară de weekend, astăzi oraşul are parte de un singur local unde se dansează. Un club aflat la ieşirea din oraş spre Pucioasa, la aproximativ trei kilometri de Târgovişte. În rest, pe locurile vechilor cluburi şi discoteci s-au ridicat restaurante, magazine sau au rămas pur şi simplu ruine.

Tinerii se orientează către alte oraşe

Tinerii târgoviştenii care au la dispoziţie o maşină şi ceva fonduri aleg alte oraşe pentru distracţia de noapte. „Plecăm sâmbăta seara la Bucureşti. Mergem la un club prin Regie, unde sunt studenţi, şi ne distrăm până dimineaţă, când ne urcăm iar în maşină şi venim acasă. Mergem vreo zece inşi, cu două sau trei maşini şi ne distrăm pe cinste“, spune Vlad Gheorghe, un tânăr de 21 de ani.

Există şi târgovişteni care preferă discotecile de la ţară. „Mă duc la Ocniţa sau la Dărmăneşti la discotecă. Se ascultă mai multe manele, dar e ok şi e atmosferă. Păcat că în Târgovişte nu mai există o discotecă, cum era «No Comment» pe vremuri, sau «Rosa»“, spune Antonio Vlădoianu, un student de 23 de ani.

Motivul pentru care oraşul a rămas fără cluburi de noapte îl reprezintă lipsa proasta creştere a clienţilor. Foştii patroni spun că distracţia nu produce foarte mulţi bani în Târgovişte din cauza comportamentului unora dintre localnici. „Am avut un club. A fost deschis jumătate de an după care m-am reprofilat. Vindeam bine, mai ales băuturi alcoolice, dar venea câte unul care îmi rupea canapelele, îmi zgâria boxele sau îmi alunga angajaţii şi nu scoteam profit decât de un suc la sfârşit de lună. Nu era rentabil“, spune Ovidiu Năstase, un fost patron de club.

S-au dus vremurile bune

Mulţi dintre cei care caută distracţia prin alte locuri spun că, în urmă cu patru sau cinci ani, oraşul era mult mai animat din punct de vedere al vieţii de noapte. „Erau cluburi şi discoteci. Puteai să alegi unde să te duci într-o seară. Era «No Comment», deşi a dispărut de mult, dar era o super discotecă. Era «Rosa», dar acum organizează nunţi. Erau «Insomnia», «Escape» şi «Disco 2000». Acum dintre astea nu mai e niciuna“, se plânge Mirabela Manea, o tânără de 27 de ani care suspină după vremurile de altă dată.