Parcul Chindiei a intrat la curăţenie
0Angajaţii de la Salubritate au schimbat o parte din cele 130 de bănci şi au tuns trandafirii. De asemenea, Lacul Chindiei va fi curăţat şi populat cu peste patru tone de peşte fitofag, care va “întreţine” fundul lacului şi îl va scăpa de vegetaţie.
Anul 2011 a venit cu schimbări pozitive pentru bătrânul Parc al Chindiei. Direcţia de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte şi-a scos oamenii la treabă. Aşa se face că o parte din cele 130 de bănci vechi şi pline de urme lăsate de ciori au fost schimbate cu unele noi, de culoare maronie.
“Era mai mult decât necesară schimbarea acelor bănci. Din câte ştiu eu, de aproximativ 20 de ani nu le-a mai recondiţionat nimeni. Trebuie să fie şi ele frumoase şi să arate toate la fel. Unele aveau lipsă câteva blăni iar majoritaeta erau mudărite de ciori”, a declarat Dănuţ Badea, directorul Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte.
Lacul va fi populat cu 4 tone de fitofag
Vremea frumoasă i-a scos din case pe mulţi târgovişteni care simţeau nevoia să se plimbe într-o oază de verdeaţă şi curăţenie, după o iarnă lungă şi posomorâtă. Spaţiile verzi au fost curăţate, iar o atenţie deosebită au primit trandafirii. Cei 80 de angajaţi de la Salubritate lucrează în această perioadă din greu pentru primenirea spaţiilor verzi. De asemenea, în lac vor fi aruncate patru tone de peşte fitofag, care se ştie, mănâncă vegetaţia de pe fundul lacului.
“S-a început curăţenia cu aleea principală, după care, în perioada imediat următoare, vom începe toaletarea arborilor foarte înalţi pentru a alunga ciorile care fac foarte multă mizerie. Vor fi lucrări specifice şi în zonele în care avem trandafiri. Aceştia vor fi tunşi, iar gardurile vii vor arăta toate la fel. Vom încerca să aranjăm puţin şi lacul. Îl vom popula cu patru tone de peşte fitofag, care mănâncă vegetaţia de pe fundul lacului şi care îl face mai curat. După asta, vom da drumul şi la bărci pentru distracţia târgoviştenilor”, a mai spus Dănuţ Badea.
Târgoviştenii, mulţumiţi de cum arată parcul
Cei care se plimbă zi de zi cu copiii sau cu nepoţii s-au declarat încântaţi de aspectul îngrijit al parcului. “Era necesară o schimbare, mai ales cu băncile acestea. Toate arătau deplorabil. De multe ori, nu găseai niciuna curată pentru că erau murdărite de ciorile acestea care stau mereu prin copaci. Sper că o să arate bine şi lacul după ce va fi curăţat. D-abia aştept să-mi plimb nepoţii cu barca. E bine să ne îngrijim de spaţiile verzi pentru că ele sunt singura noastră sursă de oxigen”, ne-a declarat Antoaneta Cigăran, o târgovişteancă de 58 de ani.