Aglomeraţie la pescăriile din Târgovişte
0Chiar dacă se află în “Săptămâna Albă”, denumită şi “Săptămâna Brânzei”, perioadă în care nu se mai consumă carne, creştinii ortodocşi au dezlegare la peşte. Pescăriile din oraş au fost puncte de atracţie pentru gurmanzi.
Dacă nu aţi apucat să faceţi piaţa până acum, aflaţi că pentru un kilogram de caras proaspăt, veţi scoate din buzunar 10 lei, nobilisul se vinde cu 8,5 lei, iar chefalul şi cleanul cu 19, respectiv 10 lei pe kilogram. Dacă sunteţi mai cu dare de mână, puteţi alege între păstrăv, care costă 20 de lei şi file de şalău fără piele, 40 de lei. Duminică este lăsatul secului de brânză, iar de luni, începe Postul Paştelui care este cel mai lung şi mai aspru dintre cele patru posturi de durată ale Bisericii Ortodoxe.