Sucevenii, întorşi din drum de la Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai mulţi bani s-au adunat în 2010 din impozitul pe venit, taxa pe valoare adăugată şi impozitul pe profit.
Cei mai mulţi bani s-au adunat în 2010 din impozitul pe venit, taxa pe valoare adăugată şi impozitul pe profit.

Două zile consecutiv, contribuabilii nu au putut să-şi achite taxele şi dările la stat din cauza protestelor. Zeci de oameni au fost nevoiţi să se întoarcă acasă cu treburile nerezolvate în timpul grevei de la Fisc.

Contribuabilii de bună-credinţă au fost întâmpinaţi ieri cu uşi blocate la Direcţia de Finanţe. De la 13.00, sucevenii nu au mai fost lăsaţi de agenţii de pază să intre în instituţia publică. Funcţionarii au sistat activitatea patru ore, după ce miercuri ghişeele au fost închise timp de două ore. Sucevenii s-au strâns în faţa clădirii nemulţumiţi.


„Eu trebuie să fac un transfer bancar. Nu pot să aştept până mâine (n.r. vineri), măcar pentru urgenţe ar trebui să fie cineva să lucreze“, a spus Viorica Stanciu, întreprinzător.


„Agentul de pază mi-a spus să plec acasă“


Unii oameni au bătut drumul la Finanţe două zile la rând fără să reuşească să-şi rezolve treaba.


„Trebuie să plătesc o taxă, am venit şi miercuri şi era grevă, acum iar. Agentul de pază mi-a spus să plec acasă, că sigur nu o să revină la normal programul. Parcă e sărbătoare, aşa se închid ghişeele“, spune Cozmin Axinte, gestionar la o şcoală de şoferi. La rândul său, şeful DGFP Suceava i-a trimis pe contribuabilii nemulţumiţi acasă. „Staţi degeaba astăzi, nu se poate face nimic, încercaţi vineri dimineaţă“, a spus Ropotă.


La AJOFM au lucrat jumătate din funcţionari


Finanţiştii suceveni s-au alăturat colegilor din ţară şi au închis ghişeele din cauza reducerilor salariale şi a tăierii stimulentelor, care le rotunjeau veniturile. „Am 36 de ani vechime şi câştig  un salariu de 710 lei, impozabil. Îmi este foarte greu. Luni am luat salariul şi deja nu mai am niciun ban. Toţi s-au dus pe medicamente“, a spus Stela Cojocaru. Ieri au protestat şi funcţionarii de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).


Angajaţii revoltaţi au trimis revendicări salariale la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. „18 oameni din cei 42 au ales să fie solidari şi fac grevă, cei care au ales să lucreze au rămas în birouri“, a declarat Aurelia Focşa, director AJOFM.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite