Slatina:Emil Bărbulescu, nepotul lui Ceauşescu vrea să salveze Scorniceştiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A trăit de când se ştie în Scorniceşti, oraş pe care acum se simte dator să îl ajute să scape de criză. Emil Bărbulescu, al doilea urmaş al Ceauşeştilor care mai este în viaţă, vrea să reînvie brandul Ceauşescu.


Imaginea fostului căpitan de miliţie, a fostului prim locţiitor al inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean Olt al Ministerului de Interne, Emil Bărbulescu, fiul Elenei Bărbulescu, sora lui Ceauşescu, este înlocuită azi de imaginea unui bărbat îmbrăcat în trenning şi pantofi sport care îţi prezintă o poveste de viaţă.
Nu mai este tânărul rebel despre care oamenii spuneau poveşti asemănătoare cu cele scrise astăzi de tabloide despre şmecherii de Dorobanţi, ci un bărbat matur capabil să îşi accepte trecutul. „Nu-mi place să ies în evidenţă. Nici atunci nu mi-a plăcut şi nici acum. Legende despre mine am auzit multe, spunea că îmi pierdeam toţi banii la poker, dar eu nu am jucat niciodată jocuri de noroc. Era normal să te cunoască lumea. Intram 5 minute într-un restaurant şi imediat se fabricau poveşti”, a spus Emil Bărbulescu.

„În Olt nu s-a tras”

Îşi mai aminteşte încă de momentele din decembrie 1989 când a fost închis 8 luni. “ Eram la Slatina, blocaseră Scorniceştiul, nu mai era nicio cale de scăpare. Am vorbit cu ei pentru că nu vroiam să mă declare dezertor.  Au trimis imediat taxiul după mine - un tab care m-a dus la Bucureşti. De acolo, am plecat la o unitate militară, într-o pădure. După 8 luni m-au eliberat şi m-am întors la Scroniceşti. Am fost trecut în rezervă pe 22 decembrie, ordinul cu numărul 2.”, a povestit Bărbulescu.
Se bucură că atunci, în acele momente a avut inspiraţia să ordone să se închidă armamentul, iar la Slatina nu s-a tras nici un foc de armă. “Ordinul de depunere a armamentului eu l-am dat atunci şi în Olt nu s-a tras. Nu s-a întâmplat ca la Sibiu. Nu am vrut ca armata să tragă în oameni”, a spus Emil Bărbulescu.

Muzeul Nicolae Ceauşescu, o prioritate

Acum are planuri mari. Vrea să redeschidă Muzeul Nicolae Ceauşescu, să pună o statuie a unchiului său în centrul oraşului  “Încerc să fac ceva pentru oamenii de aici. Să salvez Scorniceştiul, să creăm locuri de muncă, să ajutăm Pulsorul, eu, autorităţile locale, oamenii de afaceri. Vreau să facem un muzeu al acelei perioade. Ceauşescu este un brand de ţară”, a spus Bărbulescu. A şi scris o carte în 1994, „Nicolae Ceauşescu a fost unchiul meu”, în care povesteşte amănunte hazlii din viaţa rudelor sale. Cu toate acestea, pentru unchi are încă un mare respect. “Pe Ceauşescu nu l-am văzut niciodată în postura de unchi, pentru mine era conducătorul, comandantul. Acesta a fost Nicolae Ceauşescu”, a spus nepotul.



NĂSCUT
17 aprilie 1958, Scorniceşti, judeţul Olt
STUDII
Academia Ştefan Gheorghiu, Bucureşti
FAMILIE
Doi copii, un băiat şi o fată

CE-I PLACE
Femeile frumoase, vinul bun şi animalele, mai ales câinele meu Georgică, o corcitură între boxer, brac şi maidanez.

CE NU-I PLACE
Viaţa din ziua de azi, mizeria de toate felurile. Nu pot să stau şi să mă plictisesc.

De ce nu aţi intrat în viaţa politică?
Nu mă interesează nimic ce ţine de acest subiect. Toate partidele au venit să îmi propună să fiu primar, parlamentar, chiar şi pentru preşedinţie au venit anul ăsta. Nu aş accepta niciodată aşa ceva.

Ce ar trebui să ştie tinerii despre Nicolae Ceauşescu?
Că a ştiut să facă în aşa fel ca România să conteze în străinătate. A intervenit şi a atenuat divergenţele dintre America şi China. Vor mai trece însă 20 de ani până când istoricii vor afla adevărul. Trebuie să moară cei care au dat lovitura de stat în ’89.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite