Top 5 reţete delicioase de salată de fructe. Cum pot transforma brânzeturile un preparat banal într-unul spectaculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi pare un desert banal, salata de fructe poate deveni un preparat deosebit dacă, pe lângă fructe, i se mai adaugă ingrediente precum sosul de alune, crema de ouă sau caşcavalul.

Cinci reţete inedite de salată de fructe puteţi găsi în volumul ”Cele mai gustoase salate”, apărut la Editura Hiparion în colecţia ”Poftă mare”. 

Salata de fructe cu caşcaval

Aveţi nevoie de 2 mere, 150 de grame de struguri roşii, 30 de grame de migdale curăţate, 250 de grame de caşcaval, 3 linguri de frişcă, 3 linguri de iaurt, zeamă de lămâie, zahăr. 

Caşcavalul se taie felii. Merele se curăţă şi se taie felii subţiri. Strugurii se spală, li se îndepărtează sâmburii, apoi se amestecă uşor cu merele şi caşcavalul. Se încorporează migdalele curăţate şi tăiate felii. Frişca se bate spumă tare, se amestecă bine cu iaurtul, zeama de lămâie şi zahărul după care se omogenizează cu fructele. 

Salată de fructe cu brânză

Aveţi nevoie de 2 mere mari, 200 de grame de prune din compot, 250 de grame de brânză de vaci, 100 de mililitri de frişcă bătută, 4 linguri de zahăr pudră, scorţişoară. 

Se dau pe răzătoare merele. Se mixează brânza cu zahărul până se omogenizează, apoi se adaugă merele. Se scot sâmburii prunelor, apoi acestea se taie feliuţe şi se amestecă bine cu compoziţia de brânză. Se presară cu scorţişoară şi se ornează cu frişcă. 

Salată de mere cu ananas

Aveţi nevoie de 4 mere, 250 de grame de ananas din compot, 1 castravete, 1 grapefruit. Pentru sos aveţi nevoie de 2 linguri de miere de albine, 2 linguri de zeamă de lămâie, 2 linguri de frişcă bătută. 

Merele se decojesc şi se taie cubuleţe, iar castraveţii se taie mărunt. Grapefruit-ul se curăţă şi se toacă. Într-o salatieră se amestecă fructele cu castraveţii. Se prepară un sos din miere, zeamă de lămâie şi frişcă. Se toarnă peste fructe, apoi se păstrează bolul al rece. 

Salată de mere cu sos de alune

Aveţi nevoie de 2 mere, 3 portocale, 4 banane. Pentru sos aveţi nevoie de 1 cutie de iaurt, 20 de grame de alune, 2 linguri de miere de albine, 2 linguriţe de scorţişoară. 

Se curăţă fructele şi se pun într-o salatieră. Se amestecă bine cu iaurtul, alunele, mierea de albine şi scorţişoara. Se dă vasul la rece până se întrepătrund aromele. 

Salată de struguri cu cremă de ouă

Aveţi nevoie de 200 de grame de struguri, 200 de grame de zmeură, 4 gălbenuşuri, 4 linguri de zahăr, 200 de mililitri de frişcă, esenţă de rom. 

Se amestecă uşor strugurii cu zmeura. Se stropesc fructele cu câteva picături de esenţă de rom. Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul. Se bate spumă frişca, apoi se amestecă bine cu crema de gălbenuşuri. Se scoate salata de la frigider şi se încorporează uşor crema. 

Vă mai recomandăm: 

Cum facem cea mai bună ciulama de pui cu ciuperci. Reţeta delicioasă a lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.

Cum facem cele mai bune gogoşi de casă. Cât timp trebuie frământat aluatul - reţeta care te face să-ţi lase gura apă

Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.

Secretele maestrului Radu Anton Roman pentru cele mai bune murături de casă: de ce se pun borcanele pe lame de cuţit

Legendarul maestru bucătar Radu Anton Roman dezvăluie, într-una din cărţile sale, secretele celor mai bune murături pe care orice gospodină le poate prepara acasă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite