Cum facem cea mai gustoasă ciorbă de potroace după o reţetă autentică
0Unul din preparatele renumite din bucătăria tradiţională românească poate fi pregătit cu uşurinţă acasă de către orice gospodină. „Adevărul“ vă prezintă reţeta.
O reţetă autentică pentru o ciorbă de potroace delicioasă puteţi găsi în volumul ”Minuturi alimentare şi alte reţete culinare” scris de Lucreţia Oprean şi publicat la Editura Tehnică din Bucureşti.
Aveţi nevoie de 1 litru de apă, un litru de zeamă de varză, măruntaie sau carne de pasăre tăiată în bucăţi, o lingură de ceapă tocată mărunt, un morcov, un pătrunjel, două linguri de orez, o linguriţă de mărar verde şi una de pătrunjel verde, tocat mărunt.
Carnea se pune în apă rece la foc să fiarbă. După câteva clocote se adaugă zarzavatul tăiat în formă de beţigaşe şi orezul spălat şi scurs. Când carnea este fiartă se adaugă zeamă de varză după gust şi verdeaţa. Se serveşte simplă sau cu hrean ras pe răzătoare care se pune separat pe o farfurie.
Vă mai recomandăm:
La Răşinari, satul copilăriei lui Emil Cioran, bucătăresele au un fel de mâncare nelipsit de pe masă la toate sărbătorile mari. Felicia Dăncăşiu, renumita bucătăreasă a satului, a explicat pentru “Adevărul” cum se face deliciosul preparat, dar şi cum se pregăteşte renumita tocană de oaie la ceaun a ciobanilor din Mărginimea Sibiului.
Dacă aţi ajuns în Ardeal, e imposibil să nu fi gustat delicioasa ciorbă ardelenească de porc, asezonată cu smântână şi servită musai cu un ardei iute. „Adevărul” vă prezintă reţeta deliciosului preparat.
Pâinea de casă autentică, fără niciun fel de aditivi, poate fi deosebită de preparatele din comerţ pline de E-uri cu ajutorul câtorva trucuri simple, spun brutarii cu experienţă.