Cum facem cea mai gustoasă ciorbă de potroace după o reţetă autentică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din preparatele renumite din bucătăria tradiţională românească poate fi pregătit cu uşurinţă acasă de către orice gospodină. „Adevărul“ vă prezintă reţeta.

O reţetă autentică pentru o ciorbă de potroace delicioasă puteţi găsi în volumul ”Minuturi alimentare şi alte reţete culinare” scris de Lucreţia Oprean şi publicat la Editura Tehnică din Bucureşti. 

Aveţi nevoie de 1 litru de apă, un litru de zeamă de varză, măruntaie sau carne de pasăre tăiată în bucăţi, o lingură de ceapă tocată mărunt, un morcov, un pătrunjel, două linguri de orez, o linguriţă de mărar verde şi una de pătrunjel verde, tocat mărunt. 

Carnea se pune în apă rece la foc să fiarbă. După câteva clocote se adaugă zarzavatul tăiat în formă de beţigaşe şi orezul spălat şi scurs. Când carnea este fiartă se adaugă zeamă de varză după gust şi verdeaţa. Se serveşte simplă sau cu hrean ras pe răzătoare care se pune separat pe o farfurie. 

Vă mai recomandăm: 

Cum se prepară la Sibiu ciorba acră de viţel şi tocana de oaie la ceaun. Secretele unor delicatese pentru zile mari

La Răşinari, satul copilăriei lui Emil Cioran, bucătăresele au un fel de mâncare nelipsit de pe masă la toate sărbătorile mari. Felicia Dăncăşiu, renumita bucătăreasă a satului, a explicat pentru “Adevărul” cum se face deliciosul preparat, dar şi cum se pregăteşte renumita tocană de oaie la ceaun a ciobanilor din Mărginimea Sibiului.

Cum facem cea mai bună ciorbă ardelenească de porc. Reţetă recomandată de Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Dacă aţi ajuns în Ardeal, e imposibil să nu fi gustat delicioasa ciorbă ardelenească de porc, asezonată cu smântână şi servită musai cu un ardei iute. „Adevărul” vă prezintă reţeta deliciosului preparat.

Secretul pâinii perfecte, o reţetă ca la mama acasă. Cum se dospeşte în Ardeal aluatul ideal, fără urmă de aditivi

Pâinea de casă autentică, fără niciun fel de aditivi, poate fi deosebită de preparatele din comerţ pline de E-uri cu ajutorul câtorva trucuri simple, spun brutarii cu experienţă.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite