Sibiu: Gaz Metan Mediaş se mută la Sibiu. Municipalul găzduieşte fotbal de liga 1 după 14 ani de „secetă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stadionul Municipal va „erupe” din nou sub ghetele unei echipe de prim eşalon la aproape 15 ani de la retrogradarea defunctei Inter. Gaz Metan Mediaş va evolua pe arena de peste 18.000 de locuri în cel puţin patru partide din returul ligii 1.

Suferinţa microbiştilor sibieni şi setea acestora după patride de cea mai înaltă calitate pe cel mai mare stadion din judeţ se va mai tempera în primăvara acestui an. Cel mai titrat club de fotbal din judeţ la ora actuală, Gaz Metan Mediaş, echipă care evoulează în prima divizie a sportului cu balonul rotund din România, a decis să se mute temporar în capitala judeţului pentru a disputa aici ultimele patru sau cinci etape pe care ar trebui să le dispute pe teren propriu în actuala ediţie de campionat. Conducerea gaziştilor vrea să facă această mutare, deoarece actuala arenă unde dispută partidele de acasă, va intra într-un amplu proces de modernizare. Chiar dacă ar putea să mute echipa la Tg Mureş sau Alba Iulia, medieşenii au mărturisit că au ales Sibiul pentru că aici s-ar simţi ca acasă. „Dorim să amenajăm o peluză mai mare în spatele porţii unde este acum tabela electronică, pentru a mări capacitatea actuală a stadionului din Mediaş şi să rezolvăm astfel şi această problemă care ne doare ca să zic aşa. Apoi dorim să schimbăm şi actualul gazon care s-a deteriorat în timp şi nu mai este la calitatea pe care o dorim şi se doreşte a fi în prima divizie”, a explicat preşedintele clubului, Corin Emil Cindrea. Lucrările la stadionul din Mediaş vor începe în această primăvară şi urmează să fie finalizare până la începerea viitoarei ediţii de campionat. „Am preferat Sibiul pentru că este la noi în judeţ şi merită şi sibienii să vadă câteva meciuri din liga 1. Nici nu ne-am gândit să mergem să jucăm în altă parte”, a mai punctat Cindrea.

Primăria nu se opune
Municipalitatea sibiană spune că nu are nimic împotriva mutării temporare a celor de la Gaz Metan pe municipalul sibian. „Noi nu ne opunem unei astfel de mutări. Vom discuta cu clubul Voinţa, la care am concesionat stadionul şi dacă ei nu se opun atunci Gaz Metan e binevenit la Sibiu”, a mărturisit primarul Klaus Iohannis. Preşedintele lui Voinţa Sibiu, Ionică Hămbăşan spune că aşteaptă Mediaşul să vină să discute cu clubul său. „Aşa pe vorbe nu putem discuta. Ne vom pronunţa după ce vorbim cu cei de la Mediaş” a spus acesta.

Primul meci în aprilie
Medieşenii au programată începerea lucrărilor la finele lunii martie la arena proprie. În aceste condiţii prima partidă care se va disputa la Sibiu va fi cea cu Pandurii Tg. Jiu în 10 aprilie. Vor urma apoi partidele cu Gloria Bistriţa, în 24 aprilie, cu Rapid în 5 mai şi cu Unirea Alba Iulia în 15 mai. Este foarte posibil însă ca şi partida cu Oţelul, din 27 martie să se joace tot la Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite