Sibiu: Sibienii îşi vând bunurile din casă pentru un ban în plus, pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tărgul de duminică este o altă opţiune pentru cei care vor să scape pe bani de vechituri
Tărgul de duminică este o altă opţiune pentru cei care vor să scape pe bani de vechituri

Rubricile de mică publicitate sunt pline cu obiecte, scoase la vânzare de sibieni. Fie că au nevoie de bani sau pur şi simplu nu le mai sunt de folos, sibienii îşi scot la vânzare bunurile din casă şi obiectele personale, în încercarea de a-şi rotunji veniturile. Nu întotdeauna le şi vând.

Maşini de spălat, de cusut, aspiratoare, căciuli de blană sau chiar bijuterii apar tot mai des la rubricile de mică publicitate din ziarele sibiene.  De exemplu, un sibian a decis să îşi vândă lanţul şi brăţara din aur, ca să nu fie nevoit să se împrumute pentru a-şi plăti taxa de înmatriculare la maşina recent achiziţionată. „  Am un lănţişor din aur cu cruciuliţă, în două culori, şi o brăţară. Amândouă au aproximativ 20 de grame. Le-am scos la vânzare pentru că am nevoie de 600 de euro, pentru a-mi înscrie maşina adusă recent din Germania. Chiar dacă îmi pare rău de ele, nu vreau să mă împrumut, iar la amanet dacă le duceam aş fi primit prea puţin şi nu se merita“, ne-a povestit Nicuşor Moraşcu, în vârstă de 44 de ani.

Multe obiecte nefolosite
Şi cum un ban în plus nu strică nimănui, sunt mulţi sibieni care scot la vânzare diferite obiecte vechi, pe care nu le mai folosesc.  „ Am un aspirator micuţ pe care nu îl mai folosesc, pentru că mi-am cumpărat unul mai mare şi mai puternic. Aspiratorul este însă foarte bun şi tocmai de aceea am decis să-l valorific. Dacă reuşesc să-l vând, o să consider că l-am luat mai ieftin pe cel nou. Desigur că mă gândesc că aşa îmi completez şi veniturile, că altfel l-aş fi aruncat, că tot nu-l mai folosesc“, ne-a spus şi Niculina Rău, care speră să obţină măcar 100 de lei pe vechiul aparat de curăţenie. Într-o situaţie asemănătoare este şi o altă sibiancă, care vrea să vândă cu 300 de lei o maşină de cusut Naumann, datând din 1930, pe care o avea moştenire de la mama sa. Pentru că nu are unde să o depoziteze, dar şi pentru că nu o mai foloseşte, sibianca s-a gândit că poate altei persoane îi va fi utilă.

Preţuri mai mult decât avantajoase
Cei care au nevoie de astfel de produse se pot considera mai mult decât norocoşi, întrucât preţurile cerute de vânzătorii amatori nu sunt deloc mari. „ Eu cer 70 de lei pe gram celor care vor să îmi cumpere lanţul şi brăţara, ceea ce înseamnă mult mai puţin decât în magazin“, a completat Nicuşor Moraşcu. De cele mai multe ori însă,  aceştia sunt dispuşi chiar să negocieze cu posibilii cumpărători, lăsând din preţul iniţial.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite