Elevii din Copşa-Mică sunt încurajaţi să se facă pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meseria de “pompier” va fi prezentată copiilor în toate aspectele ei. Elevii de clasele a VII-a şi a VIII-a din Şcoala cu cls. I-VIII Copşa Mică, care vor fi selectaţi pe baza aptitudinilor sportive şi stării de sănătate vor fi împărţiţi în două grupe de câte maxim 15 membri (10 titulari şi 5 rezerve), vor fi instruiţi teoretic şi practic timp de 10 săptămâni de către reprezentanţii SVSU Copşa Mică şi ISU “Cpt.

CITIŢI ŞI

Maşină incendiată pe o stradă din Sibiu

Trei accidente şi o maşină incendiată în câteva ore în municipiul Sibiu

Elevii care dovedesc calităţi reale pentru meseria de pompier vor fi selectaţi pentru a face parte din corpul de rezervă al pompierilor voluntari ai SVSU Copşa Mică.

Meseria de pompier şi mai ales cea de pompier voluntar nu este apreciată în comunitate aşa cum ar trebui iar cauza principală o reprezintă lipsa de educaţie socială a cetăţenilor.

Autorităţile locale din Copşa Mică împreună nu reprezentanţii ISU “Cpt. Dumitru Croitoru” Sibiu încearcă, prin acest proiect adresat copiilor aflaţi în pragul adolescenţei, să trezească în aceştia respectul pentru meseria de “pompier” şi urmăresc:

- dezvoltarea la elevi a capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de incendii pentru viaţă şi mediu, promovarea atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul acestora,
- formarea şi dezvoltarea la elevi a unor trăsături moral-volitive (iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, dârzenia, hotărârea, perseverenţa, cinstea, corectitudinea şi disciplina),
- dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar,
- cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, 
- adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă,
- formarea spiritului de solidaritate şi implicarea individuală sau în echipă în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă.
   
Prin acest proiect, autorităţile locale speră să găsească acei copii cu calităţi potrivite pentru pompierii voluntari “de mâine”!

Pentru atingerea acestor obiective elevii vor beneficia de pregătire teoretică şi practică din partea reprezentanţilor SVSU Copşa Mică şi ISU “Cpt. Dumitru Croitoru” Sibiu, timp de 10 săptămâni.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite