Se caută fonduri pentru internatele şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se caută fonduri pentru internatele şcolare
Se caută fonduri pentru internatele şcolare

După ce Primăria a împărţit cele 14 milioane pentru anul 2010 lei pentru instituţiile de învăţământ, cheltuieli de întreţinere şi unele reabilitări, internatele şcolare s-au ales cu promisiuni din partea Consiliului Judeţean pentru găsirea unor soluţii rentabile.

Banii alocaţi învăţământului s-au împărţit frăţeşte între grădiniţe, şcoli şi licee, astfel încât o mică parte va fi investită şi în noua pardoseală a sălii de sport unde cele două echipe naţionale sătmărene îşi desfăşoară activităţile.
    În ceea ce priveşte internatele şcolare, ele sunt direcţionate în grija Consiliului Judeţean. Kereskenyi Gabor, viceprimarul municipiului Satu Mare, spune că această problemă a fost ridicată de nenumărate ori de către directorii şcolilor de care internatele aparţin, dar problema tot nu a fost soluţionată. Sute de copii trăiesc în internatele liceelor Kolcsey, Ham Janos, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Teoretic Johann Ettinger, Grup Şcolar Traian Vuia şi Grup Şcolar Forestier, contribuind cu o sumă simbolică de 60-80 lei.
“Problema e că banii abia ajung de mâncare, iar copii provin din familii sărace aşadar nu se pot mări taxele. Sunt cazuri ca 2-3 fraţi să locuiască în internat deoarece familiile nu au bani de chirii”, spune Kereskenyi Gabor, viceprimarul municipiului Satu Mare. Primăria poartă discuţii serioase pe această temă, spunând că majoritatea elevilor care beneficiază de ele, provin din mediul rural sau alte oraşe din judeţ, ceea ce înseamnă că problema se întinde la nivel judeţean.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite