Cursuri de igienă mentală în şcolile sătmărene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cira 700 de elevi din şase şcoli sătmărene, alături de profesori, au participat, timp de 12 luni, la cursuri de igienă mentală în cadrul proiectului „Casa Open“, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat de Organizaţia Caritas. Costul proiectului "Casa Open", a fost de circa 54.000 de euro.

În total, 12 persoane s-au ocupat de dezvoltarea şi promovarea serviciilor de igienă mentală în rândul tinerilor şi adulţilor.

Pe parcursul celor 12 luni de consiliere atât elevii cât şi profesorii au învăţat diferite metode de prevenire a stresului a consumului de alcool, droguri, punându-se în practică foarte multe jocuri.

Mădălina Hodorog a învăţat să socializeze
Cursurile la care a participat au ajutat-o pe Mădălina Hodorog (17 ani ) să depăşească starea de timiditate cu care se confrunta. „Eram foarte timidă şi socializam greu. Cursurile m-au ajutat să depăşesc această stare. Am învăţat să realizez programe „after school“ şi să îmi ocup timpul cu activităţi benefice personalităţii mele“, a declarat Mădălina. În opinia sa majoritatea elevilor din generaţia actuală sunt preocupaţi de tehnologie şi distracţie combinată cu droguri, activităţi care le alungă monotonia.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite