Schumacher de Satu Mare

Schumacher de Satu Mare

Cassian Săbăduş, tânăra speranţă a acestui sport

La numai şapte ani, Casian Săbăduş conduce un Audi, cu care a participat ieri la prima etapă a „Rally Sprint“, cursă desfăşurată la poligonul ACRLa fel ca fostul campion mondial de Formula 1, tânărul sătmărean  a învăţat să conducă la vârsta de patru ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi are doar şapte ani, ştie totul despre cum se manevrează o maşină. Casian Săbăduş a fost unul dintre piloţii care au concurat la prima etapă judeţeană a campionatului „Rally Sprint“, organizat de Automobil Clubul Român Satu Mare.
Chiar dacă are nevoie de câteva perniţe pentru a ajunge la volanul maşinii, dar mai ales la pedale, Casian este pasionat de condus. Ieri, a manevrat, alături de tatăl său, un Audi cu dublă comandă. „Am fost instructor auto o bună perioadă de timp, motiv pentru care maşina este în continuare cu dublă comandă. Fiului meu îi place să o conducă. Ajunge mai greu la pedale, însă trebuie să recunosc faptul că ştie toate comenziile. Cunoaşte vitezele, pedalele, iar la viraje se descurcă foarte bine“, a declarat Ioan Săbăduş, tatăl lui Casian.

A învăţat să conducă la patru ani
Tatăl puştiului recunoaşte că fiul lui a învăţat să conducă în urmă cu trei ani. „Aveam în anii trecuţi multe albine, iar în drum spre locul unde erau stupii îl lăsam să conducă. Doar pe câmp îl las, sunt şi eu conştient de pericole“, a spus Ioan Săbădus.
Şi mama lui Casian este foarte încântată de micul pilot. „Îi place mult, cred că el conduce mult mai bine decât mine“, a spus Simona Săbăduş despre micul „Schumacher de Satu Mare“, care a fost aplaudat la scenă deschisă de sutele de spectatorii care au fost prezenţi ieri, la poligonul ACR.

Spectacol pe patru roţi
Vedetele concursului de ieri au fost piloţii profesionişti, care au avut mult de furcă pe circuitul sătmărean. Concursul s-a desfăşurat pe cinci grupe: NL1-maşini cu capacitate cilindrică de până la 1.400 cm3, NL2-maşini cu capacitate cilindrică între 1.400-1.600 cm3, NL3-capacitatea între 1.600 -2.000 cm3, NL4-maşini cu capacitate cilindrică peste 2.000 cm cubi şi grupa LIC, care aparţine piloţilor profesionişti licenţiaţi şi cu maşini modificate. „Pe an ce trece, spectacolul este tot mai reuşit şi prezintă interes pentru mulţi pasionaţi“, a declarat David Seletye, directorul ACR Satu Mare, organizatorul concursului.
Diplomă pentru Casian
Casian Săbăduş a primit, la finele competiţiei, cupa şi diploma „tineret speranţă“. La categoria N2, locul I a fost ocupat de sătmăreanul Mihai Vezendan, la N 3 s-a impus Florin Bob, din Gherla, la N4, sătmăreanul Kiş Gabriel, iar la cursa piloţilor licenţiaţi, un alt sătmărean, Vajda Zsolt

citeste totul despre: