Cosmin Bolosin este cărășeanul care a dat mingea pe roba de avocat

Cosmin Bolosin este cărășeanul care a dat mingea pe roba de avocat

Cosmin Bolosin

„Avocatul hoţilor” şi-a pus ghetele în cui şi a ales să apere drepturile celor certaţi cu legea. Cosmin Bolosin apără astăzi în faţa instanţei personaje importante care se întâlnesc cu legea penală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hackeri, contrabandişti de ţigări, traficanţi de droguri, politicieni sau poliţişti corupţi, cu toţii apelează la serviciile sale pentru a scăpa cu o pedeapsă cât mai blândă. Înainte să ajungă să pledeze în faţa instanţei, s-a visat fotbalist. A păşit pentru prima dată pe terenul de fotbal la vârsta de 12 ani, în tricoul echipei de juniori a Politehnicii Timişoara. Tatăl său, colonel de poliţie, şi-ar fi dorit mai degrabă să îmbrace uniforma de om al legii decât echipamentul de fotbal, motiv pentru care i-a cerut să bată mai puţin mingea şi să pună mai mult mâna pe carte. N-a ajuns un mare fotbalist, dar nici poliţist. „Imediat cum am terminat junioratul m-am transferat la Timişul Şag, în Liga a IV-a. Apoi am trecut la Tehnolemn Timişoara şi de aici, mai departe, la Caransebeş. Ultima echipă la care am jucat este Dinamo Goleţ, cu care am reuşit promovarea în Liga a IV-a. Aici am fost mai mult decât jucător, pentru că asiguram şi partea financiară”, îşi aminteşte avocatul.

Şi-a încetat cariera de fotbalist în 2008, pentru că deja începuse să profeseze ca avocat. „Nu mi-am dorit niciodată să fiu poliţist ca tata, dar am ales şi eu tot o meserie în slujba legii. În 2000 am intrat în Baroul Hunedoara, iar după doi ani am trecut la Timiş. Ca fiecare avocat, care se axează pe un anumit domeniu, eu am ales să merg pe penal. Nu m-a atras Dreptul Civil, am găsit mult mai atractive şi mai provocatoare cauzele penale”, a spus avocatul. Cauzele mult mediatizate pentru care a fost angajat de inculpaţi cunoscuţi opiniei publice l-au făcut să fie cunoscut sub numele de „avocatul hoţilor”. Nu-l deranjează deloc acest aspect. „Fiecare om are dreptul la apărare, indiferent de motivele pentru care se află în boxă. Dreptul la apărare este consfinţit de Codul Penal şi de Constituţie. Nu mă deranjează deloc această etichetă. Mi se spune aşa doar pentru că am avut ca şi clienţi oameni cunoscuţi, inculpaţi în dosare importante, care au fost expuse în mass-media”, a spus el.

În ciuda faptului că se vede pus în situaţia de a apăra nişte oameni care au comis, poate, fapte reprobabile, Cosmin Bolosin cunoaşte mari satisfacţii sufleteşti atunci când rezolvă favorabil o cauză. „Ca avocat, ajungi să cunoşti întreaga viaţă a celor pe care îi reprezinţi. Eu pun mult suflet şi mă ataşez de cei pe care îi apăr, motiv pentru care ajung să împart bucuriile şi tristeţile împreună cu clienţii”, a mai spus Cosmin.

Întrebări şi răspunsuri
Cum te-ai caracteriza în trei cuvinte?
Sunt arogant, infatuat şi narcisist.

Aperi şi persoane importante. Unde te vezi peste zece ani?
Cu siguranţă, nu tot în sala de judecată. Stresul cotidian mă va obliga să mă retrag. Toată ziua sunt pe drumuri şi stresul e prea mare.

Care este cea mai ciudată infracţiune de care a fost acuzat vreun client apărat de tine?
Am avut un client la Timişoara care era acuzat de participaţie improprie la viol. Cu alte cuvinte, era acuzat că nu a anunţat un viol care s-ar fi petrecut la el acasă şi pe care l-ar fi comis un prieten de-al lui.

Ce-i place
„Îmi place să mă plimb, să stau cu prietenii la cafea şi să ies cu soţia şi copiii în oraş. De asemenea, îmi place foarte mult Viena, este un oraş în care mă simt foarte bine, îmi place să fiu elegant şi îmi plac maşinile”, a spus avocatul.

Ce nu-i place
Cosmin Bolosin spune că nu-i plac oamenii invidioşi şi care încearcă să pară altceva decât ceea ce sunt. „Nu-mi place minciuna şi, credeţi-mă, în meseria asta mă confrunt cu destui care încearcă să te ducă de nas. De cele mai multe ori se întoarce împotriva lor”, a adăugat Cosmin.

Profil
Născut. 2 martie 1974, la Lugoj
Profesie. Avocat
Educaţie. Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Drept
Familie. Căsătorit, doi copii, Vlad şi Ayan

citeste totul despre: