Chirurgul Constantin Ploscaru a fost reţinut. „M-am apărat şi, din greşeală, l-am rănit puţin la gât“

Chirurgul Constantin Ploscaru a fost reţinut. „M-am apărat şi, din greşeală, l-am rănit puţin la gât“

Constantin Ploscaru. FOTO voceavalcii.ro

Procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a chirurgului Constantin Ploscaru, după audieri ce au durat până aproape de miezul nopţii. În timpul unei dispute pentru sala de operaţii, medicul vâlcean a lovit cu un bisturiu un alt coleg. Pe numele doctorului Ploscaru a fost deschis un dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conflictul spontan a izbucnit în holul blocului operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Râmnicu Vâlcea, sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 11.30. Chirurgii Constantin Ploscaru şi Emil Bărbulescu şi-au disputat sala de operaţii, primul aflându-se în blocul operator pentru o intervenţie minoră. După ce şi-au spus vorbe grele, cei doi medici s-au luat la bătaie. În timpul altercaţiei, chirurgul Constantin Ploscaru l-a lovit cu un bisturiu pe Emil Bărbulescu, provocându-i acestuia o rană în zona gâtului. Conducerea SJU Vâlcea susţine că medicul agresat este în afara oricărui pericol.
 
„Doctorul Bărbulescu mi-a spus că a fost o altercaţie, doar atât. În urma acestui conflict spontan între cei doi chirurgi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea a rezultat rănirea uşoară a unuia dintre medici; nu a fost nimeni grav rănit, toată lumea este în stare stabilă”, a precizat Dan Ponoran, managerul unităţii medicale din Vâlcea. 
 
Constantin Ploscaru spune că a fost legitimă apărare
 
Chirurgului Constantin Ploscaru i s-a făcut percheziţie corporală pe stradă, în faţa spitalului. Înainte de a fi condus la audieri de politisti, medicul a explicat cum au stat lucrurile, din punctul său de vedere. 
 
 „Fiind de gardă, în jurul orei 11.30, am fost atacat de doctorul Bărbulescu Emil, trimis de cineva, dar nu ştiu în ce scop. A venit spre mine si mi-a dat câteva picioare în burtă. Eu atunci m-am apărat şi, din greşeală, l-am rănit puţin la gât.  Lucrul ăsta nu s-a întâmplat niciodată în spital, să fiu atacat în timp ce operez. A venit să vadă (n.r.-doctorul Emil Bărbulescu) dacă se confirmă diagnosticul preoperator cu cel din blocul operator”, a declarat Constantin Ploscaru pentru Info Puls.  
 
După ce a fost audiat câteva ore,  doctorul Constantin Ploscaru a fost reţinut preventiv pentru 24 de ore şi transferat, la miezul nopţii, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea. Acesta va fi prezentat până luni dimineaţa în faţa unui judecător, cu propunere de arestare pentru 30 de zile. 

 
citeste totul despre: