Râmnicu Vâlcea: „Piraţii şoselelor” sunt amendaţi pe capete de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asemenea acţiuni vor avea loc în fiecare săptămână în oraşele Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani şi Brezoi pentru disciplinarea traficului rutier

Taximetriştii care practică ilegal acţiuni de taximetrie sau „piraţii şoselelor" cum mai sunt numiţi, au intrat în colimatorul poliţiei. La acţiune încheiată aseară în oraşele Râmnicu Vâlcea, Brezoi şi Drăgăşani, 107 taxiuri au fost trase pe drepta şi s-au dat 23 de sancţiuni în valoare de 5.700 lei. „Taximetria la negru este un fenomen şi în fiecare săptămână vom face controale prin care să reducem riscurile. Există persoane care fac taxilmetrie la negru, acestea prejudiciind transportatorii. Am găsit şi taximetrişti care fie nu utilizează aparatul de taxat, fie fac taximetrie pe trasee pentru care nu sunt autorizaţi sau nu au Inspecţia Tehnică Periodică", ne-a spus insp. Florian Ioniţă, de la Serviciul Poliţiei Rutiere.


Amendat de două ori într-o zi


La „vânătoarea" de „piraţi ai şoselelor" au participat 16 poliţişti, 11 jandarmi, doi reprezentanţi ai RAR şi un angajat al Primăriei Râmnicului. „Un taximetrist a fost amendat de două ori în aceeaşi zi. Constantin C. (41 ani), din Băile Olăneşti a fost sacţionat cu 1.000 de RON, în prima parte a zilei pentru că a fost prins fără să aibă aparatul de taxat în funcţiune, în timp ce transporta trei pasagei pe ruta Băile Olăneşti-Râmnicu Vâlcea. În aceeaşi zi a mai fost amendat pentru că a transportat persoane de la Râmnicu Vâlcea la Băile Olăneşti, rută pentru care nu avea licenţă", a spus insp. Cristina Hănulescu, de la SPR. „Este un lucru bun că se fac astfel de acţiuni pentru că nouă, plătitorilor de taxe şi impozite, taximetriştii ilegali ne iau clienţii", a spus taximetristul Marian Urluescu. În centrul Râmnicului, taximetriştii par iritaţi tot aşteptând clienţii. „De multe ori poliţiştii tot pe noi ne vânează. Mergeţi în zona Goranu, la Colegiul Economic, la Zăvoi şi o să vedeţi că de ani de zile tot «piraţii» fac legea taximetriei în oraş", ne-a spus, supărat, unul dintre taximetrişti.

766 de licenţe de taxiuri în Rm. Vâlcea


Numai în municipiul Râmnicu Vâlcea sunt 766 de licenţe acordate pentru desfăşurarea activităţii de taximetrie. Pentru taximetriştii corecţi, „supravieţuirea" ca taximetrist este de la o zi la alta mai greoaie. Dacă anul trecut realizai 10 lei în trei ore, acum, aceeaşi sumă o faci în şase ore.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite