Râmnicu Vâlcea: Oamenii îşi amanetează aurul pentru studiile copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Oamenii îşi amanetează aurul pentru studiile copiilor
Râmnicu Vâlcea: Oamenii îşi amanetează aurul pentru studiile copiilor

       Pentru a reuşi să facă faţă cheltuielilor care îi aşteapă o dată cu începerea anului universitar, vâlcenii au găsit soluţia pentru a le plăti copiilor chiria şi cursurile de la universitate.     

      Râmnicenii se plâng de faptul că din cauza disponibilizărilor au rămas fără un venit stabil şi de aceea sunt nevoiţi să îşi vândă bijuteriile de familie pentru a reuşi să facă rost de bani pentru plata studiilor universitare ale copiilor lor. „Am ajuns în situaţia în care sunt nevoită să aduc la amanet aurul din casă ca să îi dau fetei bani să meargă să îşi plătească gazda de la Sibiu. Sper să reuşesc să îmi achit apoi ratele şi să scot bijuteriile pentru că aş fi distrusă dacă le-aş pierde”, a povestit Mariana Roibu, după ce s-a interesat de valoarea unui gram de aur la un amanet din centrul Râmnicului. Vânzătoarele care lucrează la casele de amanet din oraş au povestit că acesta nu este un caz singular. „În ultima perioadă, foarte multe persoane au venit şi s-au interesat de condiţiile în care pot să îşi amaneteze bijuteriile din aur şi câţi bani pot obţine pe ele, pentru a-şi ajuta copiii care se pregăteasc să plece la facultate în alte oraşe din ţară”, Mioara S., vânzătoare la un amanet din zona Nord a municipiului Râmnicu Vâlcea.


   Prea săraci pentru a mai cumpăra aur

   Majoritatea gestionarelor de la amanetele vâlcene declară că nu prea mai reuşesc să facă vânzare. Oamenii sunt prea săraci ca să îşi permită să mai cumpere aur, chiar şi la un preţ mai ieftin, aşa cum este la casele de amanet. „Anul trecut nu ne puteam plânge de vânzări. Nu exista zi în care să nu reuşesc să vând aur de câteva zeci de milioane pe zi. Acum situaţia s-a schimbat. Sunt zile în care nu am niciun client, poate numai cei care vin şi mai renunţă la câte o bijuterie pentru o brumă de bani”, a spus o altă vânzătoare, de la un amanet din centrul Râmnicului. Au fost şi cazuri în care vâlcenii nu au mai reuşit să plătească toată suma pentru a-şi recupera bijuteriile amanetate, oamenii spunând că nu mai au încredere în serviciile acestor firme. „Eu nu am încredere în amanet. Este jecmăneală curată. Îţi cumpără aurul la un preţ mult mai mic decât cel real, îţi dau practic o nimica toată. Eu am pierdut câteva bijuterii şi de atunci nu mai vreau să aud de casele de amanet”, a spus Emilian Sandu, un bărbat din Copăcelu.    

Casetă:   „Am ajuns în situaţia în care sunt nevoită să aduc la amanet aurul din casă ca să îi dau fetei bani să meargă să îşi plătească gazda de la Sibiu”, Mariana Roibu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite