Râmnicu Vâlcea: Încă 300.000 de lei pentru Hala Centrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria va aproba mâine alocarea unei sume importante pentru continuarea lucrărilor la Hala Centrală din Râmnicu Vâlcea.

Edilii vor  aproba mâine încă 300.000 de lei pentru continuarea lucrărilor la Hala Centrală din Râmnicu Vâlcea. Reprezentanţii primăriei spun că că suma este necesară pentru ca acest obiectiv să fie finalizat şi dat în folosinţă în luna decembrie. Investiţia în această clădire a început în luna august, iar valoarea totală alocată din bugetul local a fost de 2,1 milioane de lei. S-a lucrat atât la structura de rezistenţă cât şi la finisările interioare şi exterioare.

Monument istoric, vechi de 108 ani 


Înscrisă în lista monumentelor istorice a Ministerului Culturii, Hala Centrală din Râmnicu Vâlcea a fost construită în anul 1902, fiind o clădire încadrată în clasa de importanţă B. Edilii spun că renovările s-au făcut la standardele Ministerului, şi că s-a respectat inclusiv destinaţia clădirii, aceea de hală de carne. Ionel Constantiniu, de 83 de ani din Râmnicu Vâlcea îşi aminteşte că pe vremuri, în Hală se găseau cei mai buni măcelari din tot judeţul. „Reuşeau să taie bucata de carne la fix, exact cât scria pe cartelă. Totuşi, aici erau şi cei mai buni măcelari din judeţ, iar clienţii veneau de peste tot din împrejurimi", îşi aminteşte vârstnicul.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite