Ploieşti: Elevii merg la şcoală cu maşini vechi, care ar trebui scoase din uz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transportul şcolar din Prahova pune în pericol vieţile a sute de elevi. În multe localităţi, maşinile care duc copiii la şcoală sunt uzate şi, în mod normal, ar trebui scoase din uz.

În peste 20 de localităţi din Prahova, transportul elevilor de la şcoală acasă se face cu primele maşini pe care Ministerul Învăţămîntului le-a trimis în teritoriu. De opt ani, în care au făcut mii de curse, autovehiculele ARO abia se mai târăsc pe şosea. Sunt uzate moral şi fizic, iar şoferii se roagă în fiecare zi să ajungă cu copiii la şcoală în siguranţă.

Inspectoratul Şcolar Prahova a solicitat în mai multe rânduri Ministerului Învăţămîntului bani pentru achiziţionarea unor microbuze şcolare noi. Răspunsul nu a sosit însă nici acum, iar din toamnă, este posibil ca micuţii din mai multe oraşe şi comune din judeţ să nu mai aibă cu ce ajunge la cursuri.

Stau să se dezmembreze

În oraşul Urlaţi, transportul a peste 100 de elevi, de la Liceul Brâncoveanu Vodă, în cartierele mărginaşe unde locuiesc copiii, se face cu două autovehicule tip ARO. Acestea funcţionează de peste opt ani. La început au mers bine şi reuşeau să urce cu lejeritate pantele abrupte spre Jercălăi, Valea Pietrei sau Seman. De câţiva ani însă, doar priceperea celor doi şoferi a făcut ca maşinile să se mai urnească din loc.

Mai multe amanunte despre acest subiect aflati maine, din cotidianul "Adevarul de Seara", editia de Ploiesti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite