Ploieşti: Mihaela Neagu visează să devină actriţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela Neagu urmează cursurile teatrului Equinox, cel mai nonconformist proiect teatral din Ploieşti. Şi-ar dori să devină actriţă sau regizor.

Viaţa Mihalelei Neagu s-a schimbat total în vara anului 2008 când, proaspătă absolventă de liceu, s-a interesat de cursurile Teatrului Equinox şi s-a hotărât să se înscrie. „Auzisem de foarte mult timp, de la prieteni, de acest teatru, de faptul că a fost, ani buni, în circuitul internaţional şi că spectacolele depăşesc barierele teatrului convenţional", îşi aminteşte Mihaela Neagu.

Au ajutat-o foarte mult să treacă probele eliminatorii cărţile citite în copilărie şi în timpul liceului, în special aprofundarea operelor dramatice ale lui Caragiale şi Cehov. A intrat cu teamă în teatru, la secţia actorie, dar colegii mai vechi şi cei noi, dar în mod special „creierul şi sufletul teatrului", regizorul Mihai Vasile au făcut-o să se simtă la cursuri la acasă. „Dincolo de studiul în sine al actoriei, marele câştig personal îl reprezintă libertatea de expresie, felul în care am învăţat să-mi expun şi să-mi susţin opiniile, pe scenă, dar şi în viaţa de zi cu zi", spune Mihaela.

Artişti interdisciplinari

Când vorbeşti de Equinox spui teatru dinamic, vizual, un teatru căruia nu îi este frică de contradicţii şi care s-a remarcat de-a lungul timpului prin spectacolele experimentale. „Jucăm deopotrivă din clasici, precum Shakespeare, Cehov, Caragiale, Hugo, dar şi din literatura ultimelor decenii, precum Nichita Stănescu, Richard Bach, Dumitru Solomon sau Edward Bind", enumeră Mihaela.

De altfel, Festivalul Artelor „Nichita la Echinocţiu", aflat anul acesta la a 5-a ediţie, a devenit o marcă şi un reper pentru artiştii ploieşteni interdisciplinari din acest teatru. Studioul Equinox, cunoscut pentru acustica deosebită şi relaţia intimă dintre actori şi spectatori, este scena unde dramaturgia, literatura, dansul, filmul, muzica şi alte arte desăvârşesc interpretarea artiştilor.

Încă din primul an de când a luat contact cu teatrul, Mihaela Neagu a participat la Gala Tinerilor Actori. Şi-a stabilit încă de atunci un obiectiv: să muncească foarte mult, să înveţe şi să studieze cât mai mult şi, în ediţiile viitoare, să participe la gală nu doar ca spectator, dar şi ca actor sau regizor.

„Ştiu că mai este foarte mult până atunci, că am nevoie de disciplină şi determinare şi că, dincolo de voinţa mea, mai este necesar să se schimbe ceva şi în modul în care actorii şi teatrul sunt priviţi şi susţinuţi. Foarte mulţi colegi talentaţi au renunţat la teatru pentru că nu aveau perspective", este realistă Mihaela. În vara viitoare, tânăra va absolvi cursurile de actorie.

CE-I PLACE

Citeşte orice, de la comedii, dramă, roman poliţist până la literatura recentă, a secolului nostru. Caragiale este preferatul ei, iar Toma Caragiu este reperul ei actoricesc.

CE NU-I PLACE

Este mâhnită că, din cauza problemelor de fiecare zi, oamenii au devenit indiferenţi. Crede că mulţi dintre noi nu mai au puterea sau dorinţa să se exprime liber.

 ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

 De ce îţi place la teatru?

Mă relaxez doar la ideea că voi ajunge acolo, că voi regăsi o stare spirituală specială, că învăţ ceva în fiecare zi, că pot afla şi împărtăşi experienţe simple sau extraordinare, că sunt liberă să mă exprim.

Care este proiectul tău de suflet?

Am scris o piesă pe care vreau să o regizez în viitor. Nu am reuşit încă să o pun în scenă, dar piesa există şi am planurile mele cu ea. Deocamdată, sunt fericită că fac parte din această echipă şi că am şansa să joc şi să învăţ la Equinox.

PROFIL

Născută
18 iunie 1989, Ploieşti

Familie
Este singură la părinţi

Studii
Facultatea de tehnologie a petrolului, UPG Ploieşti

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite